Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç?

Son dönemlerde bütçelerinde yer alan birçok kaleme gelen zamlar vatandaşları zorlarken bir kötü haber de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan geldi. Elektrik kullanıcıları hemen aramalara başladı. Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç? Detaylı bilgiler bu haberde...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan kötü haber geldi. Milyonlarca elektrik kullanıcısını ilgilendiren bu haber vatandaşları üzdü. Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç? konuyla ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç?

ELEKTRİĞE ZAM GELDİ Mİ? YÜZDE KAÇ?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik fiyatlarına kilovatsaat başına yüzde 9 ila yüzde 14 zam yapıldı.

EPDK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni fiyatlar 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Buna göre, vergi ve fonlar dahil perakende elektrik satış tarifelerinde, enerji maliyetlerinde gerçekleşen artışlar sebebiyle meskenler için yüzde 9, diğer tüketiciler için yüzde 14 artışa gidildi.

Elektrik fiyatlarına en son 1 Nisan'da yüzde 2,89 zam yapılmıştı.

 Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç? - Resim : 2

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik piyasalarının düzenlenmesi amacıyla 4628 sayılı Yasa ile 2001 yılında kurulmuştur. Daha sonra çeşitli kanunlarla doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının da düzenlenmesi görevi verilmiştir. 1 Ocak 2005'ten itibaren belli bir aralıkla serbest bırakılan akaryakıt fiyatları dışında, bu alandaki her türlü düzenleme ve faaliyetleri kontrol etme yetkisi bulunmaktadır.

Kuruluşu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ayrı bir kuruluş kanunu olmayıp 20 Şubat 2001 tarihinde kabul edilen 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 4. maddesi uyarınca kurulmuştur. EPDK, bağımsız nitelikte bir üst kuruldur. Bir kamu kurumu olmasına karşın Hükümetin vesayeti altında değildir. Böyle bir yapı kurulmak suretiyle enerji piyasalarının tarafsız bir otorite tarafından ekonomik kurallar dikkate alınarak yönetilmesi hedeflenmektedir. Kurumun merkezi Ankara'daki 18 katlı bir binadadır. Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'dır. Kurumun, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak üzere İstanbul'da bir irtibat bürosu kurulmuştur.

Şebeke endüstrileri olarak da adlandırılan enerji endüstrilerinde işleyen bir piyasa ekonomisinin tesis edilmesi kendine has güçlükler göstermektedir. Bu yüzden EPDK tamamiyle uzmanlık gerektiren bir görevi yerine getirir. EPDK başlangıçta elektrik piyasasını düzenlemek amacıyla kurulmuş, ancak yapılan mevzuat değişiklikleri ile doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının düzenlenmesi de kurumun görevleri arasına dahil edilmiştir.

Kurul üyeleri
Mustafa YILMAZ BAŞKAN
Zekeriya GÖKŞENLİ İKİNCİ BAŞKAN
Ahmet Çağrı ÇİÇEK KURUL ÜYESİ
İbrahim TAN KURUL ÜYESİ
Dr. Erdoğan TOZAN KURUL ÜYESİ
Hayrettin KURT KURUL ÜYESİ
Dr. Muhammed Mustafa İZGEÇ KURUL ÜYESİ

Elektriğe zam geldi mi? Yüzde kaç? ile ilgili etiketler EPDK elektriğe zam geldi mi yüzde kaç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.