Ekşili Patlıcan Yemeği! Ekşi Sevenler İçin Özel Tarif! Bir Deneyin Parmaklarınızı Yiyeceksiniz

Yaz mevsiminin en çok tercih edilen ve sevilen sebzelerinin başında patlıcan gelir. Tencerede, fırında, hatta közde pişirerek sıcak, soğuk her türlü tüketebileceğimiz nadir sebzelerdendir. Pişirme alternatifi bu kadar çok iken evimize bu kadar çok girmesi çok normal değil mi? Patlıcanın etli yemekleri yanında zengin zeytinyağlı çeşitleri de mevcut bunlardan biri Ekşili Patlıcan.

Yaz mevsiminin en çok tercih edilen ve sevilen sebzelerinin başında patlıcan gelir. Tencerede, fırında, hatta közde pişirerek sıcak, soğuk her türlü tüketebileceğimiz nadir sebzelerdendir. Pişirme alternatifi bu kadar çok iken evimize bu kadar çok girmesi çok normal değil mi? Patlıcanın etli yemekleri yanında zengin zeytinyağlı çeşitleri de mevcut bunlardan biri Ekşili PatlıcanEkşiyi ve zeytinyağlı yemekleri sevenler için ideal bir yemek.

Ekşili Patlıcan Hazırlamak İçin Gereken Malzemeler:

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 2 kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • Bir baş sarımsak

 

Hazırlanışı:

Patlıcanları bol suda yıkayıp saplarını kesin. Daha sonra patlıcanları alacalı soyup, boyuna dörde bölün. Daha sonra tekrar enine üçe bölün. Sonrasında, patlıcanları kara suyu çıkması için, tuzlu suda bekletin. Soğanı piyazlık olarak doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayıp, maydanozu ince ince kıyın.  

Ekşili Patlıcan Yemeği! Ekşi Sevenler İçin Özel Tarif! Bir Deneyin Parmaklarınızı Yiyeceksiniz

Domates, maydanoz, soğan, sarımsak, salça, tuz, toz şeker, nar ekşisini bir kapta karıştırıp harmanlayın. Patlıcanları sudan çıkartıp suyunu sıkın. Tencereye kat kat bir patlıcan bir harç olacak şekilde dizin.  Üzerine zeytinyağı ve bir çay bardağı sıcak su ekleyip ocağa alın, pişirmeye bırakın. Önce harlı sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ocağı kapadıktan sonra servis tabağına alıp soğuduktan sonra servis ve sunum yapabilirsiniz. Sunum esnasında maydanoz yaprakları ile süsleyip renklendire bilir, zengin bir sunum elde edersiniz. Tariften de anlaşılacağı gibi oldukça hafif. Bir yemek olan Ekşili Patlıcan çok farklı bir lezzeti de garanti ediyor. O güzel ve lezzet kokak sofralarda yerini almaya hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekşili Patlıcan Yemeği! Ekşi Sevenler İçin Özel Tarif! Bir Deneyin Parmaklarınızı Yiyeceksiniz ile ilgili etiketler patlıcan
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.