EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! Kura başvuruları ne zaman?

ÖSYM 2020 sınav takviminin yayınlanmasının ardından, EKPSS başvuru tarihleri belli oldu. Her yıl ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na adaylar büyük ilgi gösteriyor. İşte, EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! Kura başvuruları ne zaman? Detaylar haberimizde...

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihleri ÖSYM 2020 sınav takviminin yayınlanması ile açıklandı. Memur olmak isteyen adaylar bu tarihleri öğrenmek istiyorlar. Birçok adayı ilgilendiren sınavın kura başvurularının ne zaman yapılacağı arama motorlarından merakla araştırılmaya devam ediyor. İşte, EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! Kura başvuruları ne zaman? Detaylar haberimizde...

EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! Kura başvuruları ne zaman?

EKPSS BAŞVURU TARİHLERİ!

ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasının ardından EKPSS başvuru tarihleri belli oldu. Başvurular 24 Ocak ve 12 Şubat tarihleri aralığında alınacak. Sınav 26 Nisan'da yapılacak. Kura başvuruları 28 Nisan ve 12 Mayıs tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar 27 Mayıs'ta açıklanacak.

EKPSS, Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.
Kura yöntemi, ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engellilerin tercihlerine göre yerleştirilmeleri amacıyla noter huzurunda Devlet memuru kadrolarına yerleştirilmelerinde kullanılan yöntemdir.
EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresi için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilirler.

 

EKPSS başvuru tarihleri açıklandı 2020! Kura başvuruları ne zaman? ile ilgili etiketler EKPSS ÖSYM kura kura sonuçları başvuru 2019 başvuru nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.