Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023!

Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? sorusu ehliyet çıkarmak veya ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sürücü belgesi (ehliyet) almak isteyenler için önemli bir konu olan ehliyet harcı, 2023 yılında yapılan bir düzenleme ile zamlandı. Bu haber ardından Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? veya Ehliyet harcı 2023 yılında kaç TL? gibi sorular araştırılıyor. Peki ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Ehliyet harç ücreti ne kadar? İşte sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023!

Geçtiğimiz günlerde alınan bir Cumhurbaşkanı Kararı, yürürlüğe girdi ve noter, pasaport, vize gibi birçok harç ücretine yüzde 50 zam yapıldığı yönünde Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. Ancak, ehliyet harcı zamdan muaf tutuldu. Bu haber ardından Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? veya Ehliyet harcı 2023 yılında kaç TL? gibi sorular araştırılıyor. Peki ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Ehliyet harç ücreti ne kadar? İşte sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023!

Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023!

EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ 2023

2023 yılında ehliyet sınavına girmek isteyen adaylar için güncellenen sınav ve harç ücretleri şu şekilde;

-Teorik sınav giriş ücreti: 240 TL

-Direksiyon sınavı giriş ücreti: 295 TL

Bu ücretler, ehliyet sınavlarına katılmak isteyen adayların ödemesi gereken giriş ücretleridir. Ancak ehliyet harcı, yapılan zamdan etkilenmemiş ve aynı kalmıştır.

Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023! - Resim : 2

EHLİYET ÇIKARMA KAÇ TL OLDU? SINIF SINIF EHLİYET HARÇ ÜCRETİ 2023

-A, A1, A2, F sınıfları için (Engelli "A" Sertifikaları da Dahil): 825,70 TL

-B sınıfı için (Engelli "B" Sertifikaları da Dahil): 2.489,90 TL

-B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G, M sınıfları için: 4.154,70 TL

2023 yılında ehliyet harçlarındaki güncel ücretler belirlenmiştir. Dikkat edilmesi gereken nokta, ehliyet harcının zamdan etkilenmeyerek aynı kaldığıdır. Bu değişiklikler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir kararla belirlenmiştir ve 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Ehliyet almak veya sürücü belgesi yenilemek isteyen bireylerin, güncel harç ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Ehliyet çıkarma kaç TL oldu? Sınıf sınıf ehliyet harç ücreti 2023! ile ilgili etiketler ehliyet zam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.