"Egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz"

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest Tanıtım Toplantısı'nda sosyal medya devlerinin tekelleşmeye doğru giden tehlikeli büyümesine dikkat çekti. Bayraktar sonra da şu sözlerle uyardı: "Dünya böyle bir noktaya evrilirken bunu seyrederek, teknoloji geliştirmekten uzak kalırsak, egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz." Bayraktar'ın ne kadar haklı olduğu Soylu ve Bahçeli'ye uygulanan sansürle ortaya çıktı.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 3 Şubat Çarşamba günü Teknofest Tanıtım Toplantısı'nda küresel teknoloji devlerinin tekelleşmeye doğru evrilen tehlikeli büyümesine dikkat çeken bir konuşma yaptı. 

Bayraktar'ın "yaşadığımız son olaylar gösteriyor ki, bu mecra, vakıf olamadığımız ajandalarıyla, tekelleşmiş dev birkaç şirketin elinde kontrolsüz bir güce dönüşmüş durumda. İstiyorlar ki tek bir arama motoru, tek bir sosyal medya, tek bir alışveriş sistemi ve daha büyük tekeller olsun." sözleriyle dikkat çektiği bu tehlike Boğaziçi Üniversitesi eylemleri ile net bir şekilde ortaya çıktı. 

Eylemleri provoke edenler sosyal medya devleri tarafından hiçbir engellemeyle karşılaşmazken önce bu eylemlerin iç yüzüne ilişkin paylaşımlarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımı, sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mesajı Twitter tarafından engellendi. 

 

Bayraktar dün yaptığı konuşmada altını çizdiği "Dünya böyle bir noktaya evrilirken bunu seyrederek, teknoloji geliştirmekten uzak kalırsak, egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz." sözleri ile yakın tehlikeye işaret ediyordu. 

"Egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz" - Resim : 3

Bayraktar'ın da işaret ettiği gibi Twitter gibi sosyal medya devlerinin insafına kaldığında sonuçlarının ne olacağı Soylu ve Bahçeli'nin paylaşımları sansürlenerek ortaya çıktı. 

Selçuk Bayraktar bu gerçek tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilince Teknofest Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın ilgili bölümünü Telegram'dan yayınladı... 

İşte Bayraktar'ın 'Milli Teknoloji Hamlesi' vurgusu ile yaptığı o açıklamanın detayları:

"Hızla küreselleşen dünyada, teknoloji devi bazı şirketlerin dünya üzerindeki birçok ülkeden daha güçlü ve nüfuzlu hale geldiğini görüyoruz. Vahşi kapitalizm, dev teknoloji tekellerinin oluşmasına ve dünyayı bu dev tekellerin yönettiği bir yapıya zorluyor. 

Bugün sosyal medya, insanlığı birbirine yakınlaştıran, tüm dünyayla iletişim kurmasını sağlayan en önemli araçlardan biri. Ancak yaşadığımız son olaylar gösteriyor ki, bu mecra, vakıf olamadığımız ajandalarıyla, tekelleşmiş dev birkaç şirketin elinde kontrolsüz bir güce dönüşmüş durumda. İstiyorlar ki tek bir arama motoru, tek bir sosyal medya, tek bir alışveriş sistemi ve daha büyük tekeller olsun.

Dünya böyle bir noktaya evrilirken bunu seyrederek, teknoloji geliştirmekten uzak kalırsak, egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz.

Bugün küçük gibi görünen bu teknoloji yarışmaları, gelecekte ahlaki değerleri ile dünyaya örnek olacak büyük teknoloji girişimlerini ülkemize kazandıracak gençleri yetiştirecek.

#MilliTeknolojiHamlesi "

 

"Egemenliğimizi dev şirketlerin tartışılır insafına teslim etmiş oluruz" ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar Twitter Sosyal Medya bahçeli soylu sansür

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.