İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı

ABD merkezli sosyal medya uygulaması Twitter, terör propagandası yapanlara, toplumları kışkırtanlara, dezenformasyon, spekülasyon, manipülasyon ve provokasyonlara 'Fikir özgürlüğü' lafzı ile göz yumarken, kendi hoşuna gitmeyen fikirleri ise sansürlemeye devam ediyor. Twitter, Trump'ın ardından bu kez de Boğaziçi eylemlerini provoke edenlere ilişkin uyarılarda bulunan Soylu ve Bahçeli'nin paylaşımlarını engelledi. Yazar İbrahim Karagül bu hamle üzerine hükümete 2023 uyarısında bulundu...

Twitter, Trump'ın paylaşımlarını sansürleyerek istediğinde fikir özgürlüğünü hiçe saydığını birçok kez göstermişti. Son hamlesi ise Trump'ın hesabını tamamen kapatmak olmuştu sosyal medya devinin. 

Aslında Türk Twitter kullanıcıları için bu durum hiç de yabancı değildi. 

Çünkü Twitter, Türkiye'nin yanında duran, milli, milliyetçi hesaplara karşı da geçtiğimiz aylarda trol muamelesi yapıp topluca kapatma işlemi uygulamıştı.

Oysa aynı Twitter, kişiler hakkında iftira atan, yalanları yayan, terör örgütlerinin propagandalarını yapan, provokasyon, spekülasyon ve manipülesyon için olayları, gerçekleri çarpıttığı ortada olan hesaplara karşı ise kılını bile kıpırdatmadı. Yapılan şikayetler ise 'Fikir özgürlüğü" denilerek reddedildi. 

Yalan söylemeye, insanları kışkırtmaya "fikir özgürlüğü" diyen Twitter son Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin uyarılarda bulunan ve yasa dışı örgütlerin öğrencilerin arasına sızarak eylemleri provoke ettiğine ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu engelleyerek aslında niyetinin ne olduğunu bir kez daha göstermişti. 

Türkiye'nin karışmasından medet umduğu bu sansür ile ortaya çıkan Twitter, şimdi de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mesajlarından birini sansürledi. 

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı

Bahçeli silinen tweetinde "sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir" demişti.

Halkı sokağa çağıran, terör eylemlerinin kanlı görüntülerinin yayınlanmasında hiçbir mahzur görmeyen Twitter'ın bir siyasi parti liderinin ülkesi adına endişe duyup yaptığı uyarıdan rahatsız olması aslında neyin hesabında olduğunu gözler önüne seriyor. Bu aynı zamanda yakın bir tehlikeyi de gözler önüne getiriyor. 

Sosyal medya hesabından bu tehlikeye işaret eden yazar İbrahim Karagül şu uyarıyı yapıyor:

"Twitter, Soylu'dan sonra Bahçeli'nin mesajına da kısıtlama getirdi. 2023'e doğru AK Parti ve MHP'nin bütün üst yönetiminin hesaplarını kapatabilirler. Şimdiden tedbir alınmalı.

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 2

Sosyal medya şirketleri 2023 seçimlerine müdahale edecek! Bu açık, net. Bütün ülke bu müdahaleye karşı birleşmeli. Sözkonusu olan Türkiye'nin varlığı ve egemenliğidir." 

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 3

Twitter'ın Bahçeli'ye yaptığı sansürün ardından sosyal medyada #BirSilersinMilyonYazarız etiketi ile sosyal medya devine tepki yağdı. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde birinci sıraya oturdu. 

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 4

Bahçeli'ye uygulanan sansüre siyasetçiler başta olmak üzere birçok kesimden gelen tepkilerden bazıları ise şöyle:

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 5

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 6

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı - Resim : 7

 

İbrahim Karagül 2023 uyarısı yaptı ile ilgili etiketler İbrahim Karagül Devlet Bahçeli Süleyman Soylu Twitter #BirSilersinMilyonYazarız sansür boğaziçi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.