Ebru Yaşar kimdir? Kaç yaşında? Ebru Yaşar şarkıları...

"Bu Sahilde", "Sevenler Ölmez" ve "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" adlı albümlerle adından söz ettiren Ebru Yaşar'ın yaşamı büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Ebru Yaşar kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

8 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuş olan Ebru Yaşar, aslen Ağrı-Eleşkirtli bir ailenin çocuğudur. Ailesinin bir abisi vardır ve babası polis, annesi ise maliyede memur olarak çalışmıştır. İlkokul birinci sınıfa kadar Ankara'da eğitim aldıktan sonra babasının tayini nedeniyle Tokat'a taşındı ve burada okuluna devam etti. Daha sonra İstanbul'a tayinleri geldi ve ortaokulu İstanbul'da tamamladı. Lise eğitimini ise Bitlis'te sürdürdü ve sonrasında Adapazarı'na tayini geldi.

Adapazarı'nda yaşarken, İstanbul Teknik Üniversitesi konservatuar sınavlarına katılarak Türk Müziği bölümünde okumaya hak kazandı ve bu alanda eğitim aldı.

Ebru Yaşar kimdir? Kaç yaşında? Ebru Yaşar şarkıları...

Ebru Yaşar'ın müzik kariyeri, özellikle İbrahim Tatlıses'in desteği ile 1995 yılında Burhan Çaçan'ın müzik şirketinden çıkardığı "Bu Sahilde" adlı ilk albümüyle başladı. Ancak, geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan şarkısı İbrahim Tatlıses ile seslendirdiği "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" oldu. Bu albüm, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "Yılın Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü.

İkinci albümü olan "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş," büyük ses getirerek "Yılın Kadın Sanatçısı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerini kazandı. "O Beni Sırtımdan Vurdu" ve "Yalan" gibi şarkıları müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı.

2008 yılında, Avrupa Müzik ile anlaşarak "Seviyorum Seni" adlı yeni albümünü yayınladı ve İsmail YK ile düet yaptığı şarkı büyük ilgi gördü.

2011'de "Delidir" adını taşıyan albümü ile müziğe geri dönen Ebru Yaşar, Sezen Aksu'nun şarkısını Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak seslendirerek bir ilke imza attı.

2012'de "Ağlayamıyorum" adlı tek şarkılık çalışması ile popülerliğini sürdürdü. 1999'da İbrahim Tatlıses'in yardımıyla çıkardığı "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" adlı 2. albümü büyük başarı elde etti ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde üç ödül kazandı.

Ebru Yaşar, 2008'de İsmail YK ile düet yaptığı "Seni Seviyorum" şarkısını içeren 5. albümünü çıkardı. 2013'te "Sanat-ı Ebru" adlı albümü yayınladı ve 2017'de "Haddinden Fazla" adlı albümü piyasaya sürdü.

Ebru Yaşar, 23 Haziran 2015 tarihinde işadamı Necat Gülseven ile evlenerek özel hayatında da mutlu bir döneme adım attı.

Ödülleri :

1995 – Magazin Gazetecileri Derneği (MGD)Yılın Kadın Şarkıcısı
1999 – 6. Kral TV Video Müzik ÖdülleriArabesk-Faztazi En İyi Bayan
1999 – 6. Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Beste (Seni Anan Benim İçin Doğurmuş)
1999 – 6. Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn iyi şarkı (Seni Anan Benim İçin Doğurmuş)
2003 – İstanbul FMYılın En Çok İstek Alan Şarkısı (Yeminim var)

Albümleri :

1995 – Bu Sahilde
1997 – Sevenler Ölmez
1999 – Seni Anan Benim İçin Doğurmuş
2003 – Aşkımız Buraya Kadar
2006 – Yeşillenirim
2008 – Seviyorum Seni
2011 – Delidir
2012 – Ağlayamıyorum (Tekli)
2013 – Sanat-ı Ebru
2014 – Cumartesi (Tekli)
2017 – Haddinden Fazla

Ebru Yaşar kimdir? Kaç yaşında? Ebru Yaşar şarkıları... ile ilgili etiketler Ebru Yaşar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.