Ebabil kuşu nedir? Ebabil kuşu özellikleri nelerdir?

Sağangiller familyasından olan ebabil kuşunun bilimsel adı Apus Apus'tur. Genellikle kırlangıç ile karıştırılan ebabil kuşlarının özellikleri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, ebabil kuşu nedir? Özellikleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Sağangiller familyasından olan ebabil kuşunun bilimsel adı Apus Apus'tur. Gök güvercini ve leylek gibi göçmen bir kuş türü olan ebabil kuşlarının Eylül ve Ekim aylarında topluca Güney Yarım Küre'ye göç ettikleri bilinmektedir. Ebabil kuşunun özellikleri merakla araştırılan konular arasında. Detaylar haberimizde... 

Ebabil kuşu nedir? Ebabil kuşu özellikleri nelerdir?

EBABİL KUŞU NEDİR?

Ebabil, genellikleri sadece üremek için yere inen, bunun dışında sürekli havada olan bir kuş türüdür. Sıcak iklimlerde ve açık alanlarda yaşarlar.

EBABİL KUŞU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

- Ebabil kuşlarının en küçüğü 13- 14, en büyükleri 16- 17 cm boyundadır.

- Zoolojide geceleri avlanan kuşlar ve memeliler ''noktürnal'' olarak tanımlanır. Ebabil kuşları da gündüzleri uyuyup geceleri avlandıkları için noktürnal canlılar grubunda yer alır.

- Önceleri sadece Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar'da görülen Ebabil kuşları, 90'lı yıllardan sonra ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Bunun en büyük nedeni dünya genelinde görülen küresel ısınma ve buna bağlı olarak ortaya çıkan iklim değişikliğidir.

- Kanat yapıları bumerang şeklinde olan ebabll kuşları, saatler boyunca herhangi bir yere konmadan uçabilirler.

- Bu kuşların görme duyuları oldukça gelişmiştir. Gece karanlığında bile metrelerce uzağı görebilirler.

- Ebabil kuşları, uçarken uyuyabilen nadir kuş türlerinden biridir.

EBABİL KUŞU HİKAYESİ

Ebabil kuşu, Kuran'ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresinde anlatılır. Ebrehe ve ordusu Kabe'yi yıkmak için Mekke'ye geldiğinde binlerce ebabil kuşu gagalarındaki taşları Ebrehe'nin ordusunun üstüne bırakmıştır. Allah'ın emriyle fillerden oluşan ordunu bozguna uğratan ebabil kuşları Kabe'yi korumuştur.

Ebabil kuşu nedir? Ebabil kuşu özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler ebabil kuşu kuş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.