E YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır

e-YDS sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mayıs 2018'de yapılan e-YDS'nin sonuçları adaylara duyruldu. Sonuçların açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan binlerce vatandaş, e-YDS sınav sonuçlarını nasıl sorgulayacaklarını merak ediyor. Peki, e-YDS sonucu nasıl öğrenilir? e-YDS sınav sonucu nereden sorgulanır?

e-YDS sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır? ÖSYM'nin Ankara, İzmir ve İstanbul'daki e-sınav uygulama binalarında 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan e-YDS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar sınavdan kaç puan aldıklarını merak ediyor. İşte, e-YDS sonuç açıklama sayfası ve detayları...

E YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır

E- YDS SINAV SONUÇLARI

2018-Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2018/5 İngilizce) sonuçları açıklandı. Konu hakkında ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle;

12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 2018-Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2018/5 İngilizce) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 12 Mayıs 2018 tarihinde saat 19.35'te ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır - Resim : 2

E-YDS NEDİR?
e-YDS: Elektronik Yabancı Dil sınavıdır. YDS sınavının elektronik ortamda yapılmasıdır yani. Birçok yabancı dil sınavı elektronik ortamda yapılıyordu. ÖSYM'de YDS sınavını elektronik ortamda uygulama kararı kaldı.

ÖSYM'nin yaptığı sınavlar, sınav merkezlerinde yapılır. Soru kitapçığı ve cevap anahtarı adaylara özel olarak sınav salonuna gelir. Adaylar, soruların cevaplarını kendilerine verilen cevap kağıdına işaretler ve sınav sonunda soru ve cevap kağıtlarını sınav görevlisine teslim eder.

Elektronik ortamlarda yapılan sınavlarda ise adaylar, sınava bilgisayar ortamında girer. Sorular ya bilgisayar ekranında görüntülenir ya da adayların kulaklıklarına okunur. Adaylar cevapları kulaklıklarında bulunan mikrofona sesli olarak okur veya bilgisayarda ilgili alanda işaretler. Elektronik sınavlar genellikle yabancı dil sınavlarında tercih edilir. Bunun nedeni, adayların kelime telaffuzlarını, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmektir.

Elektronik ortamlarda sınava girecek adayların bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaları gerekir. Sınav esnasında bilgisayar kullanımı konusunda kendilerine yardım edilmez.

E YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır - Resim : 3

YDS VE E-YDS'NİN FARKI NEDİR ?

- YDS ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez yapılır. e-YDS ise ÖSYM'nin belirlediği takvime göre yılda 12 kez yapılır.

- YDS sınav merkezlerinde yapılır, e-YDS ise sadece Ankara'da elektronik sınav merkezinde yapılır
Başvuru şekli YDS için de e-YDS için de aynıdır

- YDS'de herhangi bir kontenjan belirlenmemiştir, e-YDS'de ise kontenjan vardır

- Sınav süreleri 2 sınav için de aynıdır (150dakika)

- Sınav içerikleri ve sınav soru sayıları da aynıdır

E YDS sınav sonucu nasıl sorgulanır ile ilgili etiketler e-YDS e yds sınav sonucu nasıl sorgulanır e yds sınav açıklandı e yds nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.