e-Okul giriş nasıl yapılır ? e- Okul VBS giriş ekranı 2022

Öğrenci ve velilerin aktif olarak kullandığı E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile eğitim verilerini içeren bilgilere kolaylıkla erişilebiliyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına girilmesiyle öğrenciler ve veliler tarafından şimdiden e-Okul' a giriş yapılmaya başlandı. Peki, e-Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? e-Okul giriş ekranı sorgulama 2022

e-Okul giriş ekranı öğrenci ve veliler tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Öğrenci devamsızlık, duyurular, not bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi eğitim verilerini içeren bilgilere e-Okul sisteminden kolaylıkla erişilebilirsiniz.

e-Okul giriş nasıl yapılır ? e- Okul VBS giriş ekranı 2022

Okulların açılması ile her yıl e-okul sistemine öğretmen, öğrenciler ve veliler tarafından giriş yapılmaktadır. Öğretmenler, öğrencilerin eğitim bilgilerini e- Okul sistemine girerek veliler ve öğrencilerin bu durumdan haberdar olmalarını sağlıyor. Peki e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş nasıl yapılır 2022? e- Okul VBS giriş ekranı 2022...

 e-Okul giriş nasıl yapılır ? e- Okul VBS giriş ekranı 2022 - Resim : 2

E-OKUL VBS NASIL GİRİLİR?

e- Okul sistemine girebilmek için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.

Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ekranı açıldığında öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri soruluyor. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı isteniyor. Bu bilgiler de doğru girildiğinde sistem açılır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ'NDE EĞİTİM BİLGİLERİNE NASIL ULAŞABİLİRİM?

Yukarıda belirtilen adımları doğru girdiğiniz takdirde sisteme girebilirsiniz ve  sol menüde yer alan öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, devamsızlık gibi öğrencinin eğitimi ile ilgili tüm verilere ulaşabilirsiniz.

E- OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen yöntemler doğrultusunda Takdir- Teşekkür belgesi hesaplaması yapılmaktadır.

Öğrenciler belge almak istiyorsa devamsızlıklarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ AÇIKLADIĞI YÖNTEME GÖRE;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

 

 

 

 

 

e-Okul giriş nasıl yapılır ? e- Okul VBS giriş ekranı 2022 ile ilgili etiketler e-Okul takdir teşekkür belgesi hesaplama e- Okul nasıl girilir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.