e-Nabız üzerinden depremzedelerle ilgili bilgi nasıl alınır? Yakınlarınızın durumunu öğrenin

Sağlık bakanlığı yeni bir hizmetini e-Nabız üzerinden kullanıma sundu. Deprem bölgelerindeki yakınlarının sağlık durumunu ve bulundukları sağlık kuruluşu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 'Doğal Afet Bilgilendirme' sistemini kullanabilecek. Peki e-Nabız'dan yakınlarınızın durumunu nasıl öğrenirsiniz? İşte detaylar.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden etkilenen insanlarla ilgili yeni e-Nabız hizmetinin başladığını belirtti. 'Afet Bilgisi Sorgulama' özelliği ile, depremzedelerin yakınları, yaralanan yakınlarının nerede olduğunu öğrenmek ve durumlarının nasıl olduğunu görmek için e-Nabız sistemini kullanabilecek.

e-Nabız'dan depremzede bilgileri nasıl öğrenilir?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen vatandaşların sağlık durumu ve bulundukları sağlık kuruluşu, birinci ve ikinci derece yakınlarınca e-Nabız sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

e-Nabız üzerinden depremzedelerle ilgili bilgi nasıl alınır? Yakınlarınızın durumunu öğrenin

 

Depremzede yakınlarınızın durumunu öğrenmek içni yapmanız gerekenler şöyle:

1- https://enabiz.gov.tr adresine giriyoruz. Ya da telefonumuza e-Nabız uygulamasını indiriyoruz.

2- e-Nabız bilgilerimiz ya da e-Devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yapıyoruz.

3- Sistemden 'Hasta ve Hasta Yakını Bilgilendirme' menüsüne giriyoruz.

e-Nabız üzerinden depremzedelerle ilgili bilgi nasıl alınır? Yakınlarınızın durumunu öğrenin - Resim : 2

4- Daha sonra açılan ekrandan 'Afet Bilgisi Sorgula' butonu ile yakınlarınıza ait bilgileri görebiliyorsunuz.

e-Nabız üzerinden depremzedelerle ilgili bilgi nasıl alınır? Yakınlarınızın durumunu öğrenin - Resim : 3

E-Nabız'ın internet sitesinden yapılan uyarıda, "Ülkemizde 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilişkili olarak yakınlarınızın sağlık durumu ve bulunduğu sağlık kuruluşu hakkında bilgi almanız amacıyla e-Nabız profilinize Doğal Afet Bilgilendirme alanı eklenmiştir. Söz konusu alan ile yakınlarınızın (anne, baba, eş, kardeş, çocuk) afetle ilişkili sağlık durumlarına dair genel bilgilendirme yapılması hedeflenmektedir. Yakınınızın sağlık durumu hakkında e-Nabız üzerinden sunulan bu bilgiler kesin olmayıp tüm sağlık personelinin ve vatandaşlarımızın seferber olduğu bu süreçte bilgi akışını sağlamak amacıyla tarafınızla paylaşılmaktadır. Yakınlarınızın sağlık durumuna ilişkin bilgileri ilgili sağlık kuruluşundan teyit etmeniz rica olunur" denildi.

e-Nabız üzerinden depremzedelerle ilgili bilgi nasıl alınır? Yakınlarınızın durumunu öğrenin ile ilgili etiketler deprem e-Nabız
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.