e-Nabız şifre alma! 2021 e-Nabız şifremi unuttum, nasıl değiştirebilirim?

Koronavirüs aşı randevusu almak için kullanılan e-Nabız sistemi bugünlerde çok fazla yoğunluk yaşıyor. SMS doğrulması ile e-Nabız sistemine giriş yapıldığından yeni şifre alabilmek adına ‘e-Nabız şifremi nasıl değiştirebilirim’ işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. İşte 2021 e-Nabız şifre alma işlemleri…

e-Nabız sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından devreye alınan, kişilerin muayene, tetkik ve tedaviler ile ilgili tüm bilgilerinin saklandığı bir platform olarak bilinir. e-Nabız sistemi kapsamında bireylerin hem devlet hem de özel hastanelerde gerçekleştirilen bütün tedaviler tek bir ortamda kayıt altına alınır.

Geniş ve kapsamlı bir sağlık bilişim altyapısı olan e-Nabız sistemine güvenli bir şekilde ulaşabilmek ve sağlık konusunda kişilerin geçmiş kayıtlarına erişebilmek mümkündür. e-Nabız sistemine ilk kez kayıt olacaklar ise e-Devlet şifreleri ya da aile hekimleri aracılığı ile kolayca erişim sağlayabilirler. e-Nabız sistemine girişte şifre değiştirilebilmesi veya şifre unutulduğunda yeni şifre talebi de mümkündür.

e-Nabız Şifresi Unutulursa Ne Yapılmalıdır?

e-Nabız şifreni unutulursa;

- e-Nabız sistemine giriş yapılır.

- Ana sayfada yer alan e-Nabız şifreniz ile sisteme giriş yap butonu tıklanır.

- T.C. kimlik numarası ve e-Nabız şifresi ile sisteme giriş yapılabilecek sayfa açıldıktan sonra giriş butonunun yan tarafındaki şifremi unuttum butonu tıklanmalıdır.

- Bunların ardından sisteme kayıtlı olan cep telefonu numarası ile SMS onayı gönderildikten hemen sonra yeni şifre belirlenir. Bunun için öncelikle T.C. kimlik numarası yazılmalıdır. Hemen ardından da sisteme kayıtlı cep telefonu numarası girilir ve SMS gönder butonu tıklanır.

e-Nabız şifre alma! 2021 e-Nabız şifremi unuttum, nasıl değiştirebilirim?

- Girilen cep telefonu numarasına gönderilen onay kodunun sisteme girilmesi gerekir. Onay kodunun girilmesi sonrasında cep telefonuna geçici e-Nabız şifresi gönderilir. Bu şifre ile sisteme giriş yapılır.

- Geçici şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra şifre değiştirilebilmektedir.

e-Nabız Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

e-Nabız sistemine giriş yapabilmek için

- e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-Nabız sistemine giriş yapmak mümkündür.
- e-İmza ile e-Nabız sistemine direkt olarak giriş yapılabilir.
- Aile hekimi girişi kısmından e-Nabız sistemine giriş yapılabilir.
- Daha önce alınmış olan e-Nabız şifresi ile sisteme giriş yapılabilir.

e-Nabız şifre alma! 2021 e-Nabız şifremi unuttum, nasıl değiştirebilirim? ile ilgili etiketler e-Nabız e-Nabız şifre
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.