e devlet uygulaması hangi yıl hizmete açıldı? e devlet ne zaman kuruldu?

e devlet kapısı olarak bilinen ve Türk vatandaşlarının her türlü devlet işlerini hallettiği uygulama olan e-devlet uygulaması hangi yıl hizmete açıldı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Nüfus işlerinden tutun tüm belediye ve bakanlık işlerini halledebildiği; ödemeler yapabildiği e devlet ne zaman kuruldu?

Kamu hizmetleri hakkında vatandaşlar için hem bilgilendirme hem de ödemelerin yapıldığı e devlet kapısı kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik hizmetini sürdürüyor. Ancak e devlet uygulaması hangi yıl hizmete açıldı, e-devlet ne zaman kuruldu soruları da merak konusu oldu.

"Devletin kısa yolu" mottosuyla kurulan ve her türlü kamu hizmetinin halledilebildiği platform gün geçtikçe güncellenerek dönemin teknolojik şartlarına uygun hale getirilmektedir.

E-DEVLET NE ZAMAN KURULDU?

e devlet uygulaması 2008 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştır. e-devlet kapısı olarak bilinen uygulama 18 Aralık 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılan törenle hizmete açılmıştır.

e-Devlet'te bir yılda 800'den fazla hizmet açıldı ya da güncellendi - Son  Dakika Haberleri

e-Devlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Bu sayfa en son 09 Nisan 2021 tarihinde güncellenmiştir.

e devlet uygulaması hangi yıl hizmete açıldı? e devlet ne zaman kuruldu? ile ilgili etiketler e-Devlet e devlet ne zaman kuruldu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.