E-Devlet Çalışma Hayatım! Emeklilik Kalan Prim Gün Sayısı Hesaplama

e-Devlet Çalışma Hayatım uygulaması ile emeklilik yaşı, prim gün sayısı, iş arama, SGK borçları, sağlık, tedavi, emeklilik ve yapılandırma işlemleri gibi pek çok özellik kullanılabilmektedir. Peki, e-Devlet Çalışma Hayatım emeklilik yaşı ve kalan prim gün sayısı nasıl hesaplanmaktadır?

e-Devlet Çalışma Hayatım uygulaması platforma giriş yapan vatandaşların en çok ziyaret ettiği kısımlardandır. e-Devlet Kapısı’na internet üzerinden giriş yapanlar için 2021 yılında bu platform hizmete açılmış ve oldukça fazla ilgi görmüştür.

e-Devlet Çalışma Hayatım ile özellikle emeklilik yaşı ve emekliliğe kalan prim gün sayısı rahatça görülebilmekte ve hesaplanabilmektedir.

Çalışma Hayatım uygulamasında; Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR ve SGK hizmetleri de bulunmaktadır.

Vatandaşlar, Emeklilik İşlemleri modülü üzerinden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilecekler.

E-DEVLET EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR?

E-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan hemen sonra arama kutucuğuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Karşınıza gelen sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacaktır.

Bunun yanında e-Devlet platformunda yer alan 'Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?' seçeneğine tıkladıktan sonrada açılan sayfada hizmete başlama yılınızı girdikten sonra sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Çalışma Hayatım! Emeklilik Kalan Prim Gün Sayısı Hesaplama ile ilgili etiketler emeklilik e-Devlet Çalışma Hayatım prim gün sayısı emeklilik yaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.