Düzce depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama! “Bilimi ciddiye alır, öngörüleri doğrultusunda önlem alırsanız, can güvenliğini sağlarsınız”

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremin ardından jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalarda bulundu. Meydana gelen deprem ile birlikte bu yöredeki enerji birikiminin büyük ölçüde boşaldığını düşünen Görür, “Bilimi ciddiye alır, öngörüleri doğrultusunda önlem alırsanız, can güvenliğini sağlarsınız” dedi. İşte detaylar…

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. 1999 yılında yaşanan can kayıplarını hatırlatan Görür:

“1999 Düzce depremi yerbilimciler tarafından 3 ay önceden ön görüldü ve alarm verildi. Yapılan hazırlıklar sayesinde 1999 Kasım ayında olan depremde az hasar ve can kaybı oldu, b-1999’dan sonra Düzce’de yapılan binalar yönetmeliklere uygun yapıldı ve bu nedenle de bugünkü depremde fazla hasar alınmadı. Bu açıklamalardan 2 sonuç çıkıyor: Evlerinizi deprem güvenli inşa ederseniz depremde fazla yara almazsınız. Bilim insanlarını ciddiye alır, öngörüleri doğrultusunda hazırlık yapar, önlem alırsanız, insanlarımızın can güvenliğini sağlarsınız.” dedi. 

Düzce depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama! “Bilimi ciddiye alır, öngörüleri doğrultusunda önlem alırsanız, can güvenliğini sağlarsınız”

İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün Düzce depremi açıklaması...

 

Düzce depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama! “Bilimi ciddiye alır, öngörüleri doğrultusunda önlem alırsanız, can güvenliğini sağlarsınız” ile ilgili etiketler deprem Düzce