Dünya Kupası şampiyonu belirlendi! Kupa gerçek altından mı yapılıyor? Dünya Kupası, iade ediliyor mu?

Tarihin en prestijli futbol turnuvalarından olan Dünya Kupası, dün akşam tamamlandı. Bir sonraki turnuvaya 4 yıl varken kupanın gerçek altından yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.

Birçok farklı spor dalı olmasına rağmen tarih boyunca vatandaşlar tarafından en çok takip edilen spor dalları arasında yer alan futbol, günümüzde halen vatandaşlar tarafından ilgi ile takip ediliyor. Hem ülkelerin kendi ligleri hem de ülkeler arasız düzenlenen diğer turnuvalar sayesinde milyonlarca futbolseverin vazgeçilmezi olan karşılaşmalar, efsanevi futbolcular ile farklı bir anlam kazanıyor.

Senelerdir tabir yerinde ise top peşinde koşturan onlarca efsanevi futbolcuyu kendi ailelerindenmiş gibi gören milyonlarca futbolsever, bu sene Dünya Kupası ile resmen görsel bir şölene şahitlik etti. Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası turnuvası, dünyanın dört bir yanından canlı olarak takip edildi. Cristiano Ronaldo’nun gözyaşları turnuvaya damgasını vururken Fas’ın elde ettiği başarılar da turnuva kapsamında en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

Bir süredir devam eden Dünya Kupası karşılaşmaları, dün akşam sonuca bağlandı. Turnuvanın finali kapsamında karşı karşıya gelen Arjantin ve Fransa milli takımları futbolseverleri hop oturtup hop kaldırırken maçın penaltılara uzaması heyecanı da arttırdı. Kupanın sahibini bulmasının ardından ise arama motorlarında bazı başlıklar sorgulanmaya başlandı. Futbolseverler, kupanın gerçekten altın olup olmadığını, kazanan takımların kupayı geri iade edip etmediğini merak etmeye başladı.

2022 DÜNYA KUPASI TURNUVASININ KAZANANI BELLİ OLDU!

Geçtiğimiz ay başlayan ve Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, tüm dünya ülkeleri tarafından yakından takip edildi. Ezber bozan bir turnuva olarak tarihe geçen Dünya Kupası, dün akşam son kez ekranlara geldi. Arjantin ve Fransa’nın final karşılaşması, resmen bir görsel şölen yarattı.

3- 3’lük skordan sonra penaltılara giden karşılaşmada, kazanan tarafın 4’e 2’lik skor ile Arjantin oldu.

DÜNYA KUPASI ALTIN MI?

Dünya Kupası şampiyonu belirlendi! Kupa gerçek altından mı yapılıyor? Dünya Kupası, iade ediliyor mu?

Turnuvanın kazananı verilen kupa, 18 ayar altından yapıldı. 6 kilo 175 gram ağırlığında olan kupanın tabanında, iki malakit taş bulunuyor. Bu kupa, 4 yıl boyunca kazanan takımda kalıyor. Bir sonraki turnuvada ise takım tarafından iade ediliyor. Eski şampiyona, altın kaplama başka bir kupa veriliyor.

Dünya Kupası şampiyonu belirlendi! Kupa gerçek altından mı yapılıyor? Dünya Kupası, iade ediliyor mu? ile ilgili etiketler 2022 FIFA Dünya Kupası altın
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.