Dövme abdest geçirir mi? Kalıcı dövme abdest kabul olur mu?

Dövme, özellikle gençler arasında yaygın bir vücut modifikasyon biçimidir. Bu uygulama, insan derisinin alt tabakası olan dermise mürekkep veya boya eklenmesiyle gerçekleştirilir. Dövme abdesti bozar mı sorusu, bu popüler pratikle ilgili merak edilen konulardan biridir. Peki, dövme abdest geçirir mi? Kalıcı dövme abdest kabul olur mu? Ayrıntılar haberimizde...

Kalıcı dövme, Müslümanlar için manevi ve maddi temizlik gereksinimini engelleyip engellemediği konusunda en önemli kısmı oluşturur. Bu nedenle, insanların en çok merak ettiği konulardan biri, dövmenin abdesti bozup bozmadığıdır. Peki, dövme abdest geçirir mi? Kalıcı dövme abdest kabul olur mu? Detaylar haberimizde...

Dövme abdest geçirir mi? Kalıcı dövme abdest kabul olur mu?

KALICI DÖVME ABDEST GEÇİRİR Mİ?

Diyanet'in açıklamalarına göre, vücudun hangi bölgesinde olursa olsun, dövmeli bir kişinin abdesti; dövmelerin içeriğine, derinin üstünde veya altında olmasına göre değerlendirilebilir ve kabul edilebilir ya da edilemez.

Dövmeli bir kişinin abdesti, eğer dövme kalıcı ise, derinin alt tabakasında bulunuyorsa ve suyun temasını engellemiyorsa kabul edilir. Ancak durum tam tersiyse, yani dövme derinin üst tabakasında belirgin bir şekilde bulunuyorsa, abdest kabul edilmez.

Dövme abdest geçirir mi? Kalıcı dövme abdest kabul olur mu? ile ilgili etiketler Dövme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.