Doğu Ekspresi nereden geçiyor? Doğu Ekspresi hangi şehirlere uğruyor?

KPSS 2023 sınavında "Doğu Ekspresi" başlıklı soru adaylar arasında merak uyandırdı. 2023 23 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayan KPSS sınavının ardından sınavda yer alan adaylar bazı soruların cevaplarına ulaşmaya çalışıyor. Peki, bu sorulardan bir tanesi olan 'Doğu Ekspresi nereden geçiyor?' sorusunun cevabı ne? Doğu Ekspresi hangi şehirlere uğruyor? İşte ayrıntılar...

KPSS 2023 sınavında "Doğu Ekspresi" başlıklı soru adaylar arasında merak uyandırdı. 2023 23 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayan KPSS sınavının ardından sınavda yer alan adaylar bazı soruların cevaplarına ulaşmaya çalışıyor. Peki, bu sorulardan bir tanesi olan 'Doğu Ekspresi nereden geçiyor?' sorusunun cevabı ne? Doğu Ekspresi hangi şehirlere uğruyor? İşte detaylar...

Doğu Ekspresi nereden geçiyor? Doğu Ekspresi hangi şehirlere uğruyor?

DOĞU EKSPRESİ NEREDEN GEÇİYOR? DOĞU EKSPRESİ HANGİ ŞEHİRLERE UĞRUYOR?

Doğu Ekspresi, Türkiye'nin doğu bölgelerini batı bölgeleriyle birleştiren popüler bir tren yolculuğudur. Doğu Ekspresi'nin güzergahı, Ankara'dan başlayarak pek çok önemli şehirden geçerek son durağı olan Kars'a kadar uzanmaktadır. Ancak, Doğu Ekspresi'nin Muş şehrinden geçmediği bilgisi doğrudur.

Doğu Ekspresi'nin güzergahı şu şekildedir:

  1. Ankara: Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da tren yolculuğu başlar.

  2. Kırıkkale: Ankara'dan sonra Kırıkkale şehrini ziyaret eder.

  3. Kayseri: Kırıkkale'den sonra Kayseri şehrini geçer.

  4. Sivas: Kayseri'den sonra Sivas şehrine ulaşır.

  5. Erzincan: Sivas'tan sonra Erzincan şehrini ziyaret eder.

  6. Erzurum: Erzincan'dan sonra Doğu Ekspresi, Erzurum şehrini de geçer.

  7. Kars: Doğu Ekspresi'nin son durağı olan Kars, yolculuğun son noktasıdır.

DOĞU EKSPRESİ MUŞ'TAN GEÇİYOR MU?

Doğu Ekspresi, bu şehirler arasında muhteşem doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir tren yolculuğu sunar. Ancak, Doğu Ekspresi'nin güzergahında Muş şehri bulunmamaktadır. Bu nedenle, Doğu Ekspresi Muş şehrinden geçmez.

Doğu Ekspresi nereden geçiyor? Doğu Ekspresi hangi şehirlere uğruyor? ile ilgili etiketler KPSS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.