Dogo Arjantin köpek özellikleri nelerdir?

En atletik köpek cinsleri arasında yer alan Dogo Arjantin (Argentino), 20. Yüzyıl başlarında Arjantin'de yetiştirilmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Dogo Argentino cinsi köpekler akıllı ve sadık yapılarıyla bilinmektedir. Dünya genelinden en çok yetiştirilen Logo Arjantin köpek cinsinin özellikle merak ediliyor. Peki, Logo Arjantin özellikleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

20. Yüzyıl başlarında Arjantin'de yetiştirilen ve bu sebeple Dogo Arjantin (Argentino) adını alan köpek cinsi, sahiplenici, sadık ve akıllı olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Dogo Arjantin köpek yetiştirmek isteyenler, "Dogo Arjantin köpek cinsi özellikleri nelerdir?" soru başlığıyla araştırmalar yapmaya başladı. Detaylar haberimizde... 

Dogo Arjantin köpek özellikleri nelerdir?

DOGO ARJANTİN (ARGENTİNO) KÖPEK CİNSİ ÖZELLİKLERİ

Melez bir ırktır. Melezleme yapılırken birçok farklı ırk kullanılabilir. Dogo Argentino köpekleri oluşturulurken en fazla kullanılan ırklar şunlardır: Bull teriyer, boksör, İrlanda kurt tazısı ve Cordoba dövüş köpeği.

Bazen çok fazla havladıkları için apartmanda bakılması zordur. Daha çok bahçeli ve müstakil evlerde yetiştirilen Dogo Argentino türü köpeklerin ortalama yaşam süresi 14 - 15 yıldır. Günümüzde avcılık ve bekçilik dışında birçok farklı amaç doğrultusunda kullanılıyor. Örneğin ABD ve Kanada gibi ülkelerde polis köpeklerinden bazıları Dogo Argentino'dur. Koku alma duyuları fazlasıyla gelişmiş olan bu melez köpekler, bazı ülkelerin Narkotik Polis Departmanında da görev alıyor.

DOGO ARJANTİN KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Karakter özelliklerini yetiştirilme tarzı belirler. Eğer dövüş köpeği olarak yetiştirilirlerse son derece agresif ve saldırgan olabilir. Bu özellikleriyle Pitbulla benzetilen köpekler normalde son derece cana yakın ve uyumludurlar. Aile üyelerinin her birine eşit derecede yakınlık gösteren Dogo Argentino türü köpekler, oyuna düşkün olmalarıyla biliniyor. Enerjilerini atmaları ve rahat uyumaları için günde en az 30 - 40 dakika kadar oyun oynamaları gerekir. Çok sıcak ve soğuk havalarda dışarı çıkmak istemeyebilirler.

Dogo Argentino köpeklerinin çocuklarla da arası iyidir. Buna karşın bebekli ailelerin bu köpeklerin bakımını üstlenmemesi öneriliyor. Bunun en büyük nedeni bu köpeklerin avcı köpeği olması ve özellikle tehlike sezdiklerinde saldırgan davranışla sergilemeleridir. Başta kedi olmak üzere diğer evcil hayvanlarla anlaşamaz.

DOGO ARJANTİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Yetişkin erkeklerde ortalama ağırlık 40 - 45 kilodur. Dişileri ise 40 kiloya kadar çıkabilir. Erkek dişi arasındaki boy farkı ise sadece birkaç santimdir. Ortalama boyları 65- 70 cm. olan Dogo Argentinolar son derece enerjik ve hızlıdır. Güçlü bir yapıya sahip olmalarına rağmen çok soğuk ve sıcak iklimlerde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Yapılan araştırmaların sonunda her 5 Dogo Argentino köpeğinde sağırlık tespit edilmiştir. Bunun nedeni ''Melanin'' adı verilen pigmentin eksikliğidir.

Kendine has fiziksel özellikleri onu diğer köpeklerden ayırır. Örneğin kulakları uzun ve kıvrık iken alnı dışa doğru çıkıktır. Sert bakışlara sahip olan Dogo Argentino köpeklerinin tamamı beyaz renklidir. Tüyleri kısa, kuyrukları uzun ve gözleri genelde koyu kahverengidir.

Dogo Arjantin köpek özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler köpek Dogo Argentino
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.