Doğan Medya Grubu'nun satışını gizlemeyi nasıl başardılar?

Türk medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu’nun satışı için anlaşmaya varıldığı haberi medya dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye’de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

Ancak bu dev satışın son güne kadar basına yansımaması görüşmelerin çok büyük bir gizilik içinde gerçekleştiğini de ortaya çıkardı.

Star yazarı Ersoy Dede konuyla ilgili köşe yazısında, satışla ilgili habercilik sınavında sınıfı geçen tek ismin SuperHaber yazarı İzzet Çapa olduğunu belirtti.

İşte o yazı;

Oray Eğin atladı İzzet Çapa’dan kaçmadı

Doğan Grubu uzmanı olarak tanıdığımız Oray Eğin, herkesi hayal kırıklığına uğrattı.. Sen Hürriyet’te Şişli Belediyesi’nin öven haberin muhabirinin İsmet İnönü’nün torunu(dolayısıyla Belediye başkanının da akrabası) olduğunu bile ortaya çıkar.. Çık hangi muhabir hangi dış geziden ne kadar avanta almış onu yaz.. Atamalar, tayinler, terfiler hepsi senden geçsin.. Bu devasa satışı atla.. Ne yalan söyleyeyim, hayal kırıklığına uğradım.. Bundan sonra ‘gidecekler’, ‘kalacaklar’ listesi bile yapsan bir kere okuruna güven kaybı yaşattın, kolay tamir olmaz..

deuwhfwefg

İzzet Çapa’ya gelince.. Evet bir hafta kadar önce Oda Tv, ‘heyecan veren buluşma’ gibi bir takım başlıklarla Demirören-Doğan zirvesininin önemini anlatan bir haber yapmıştı. Ama devamını getiremedi.. İzzet Çapa ise, el değiştirmeyi bütün detaylarıyla haber yapan ilk gazeteci olarak iyi iş çıkarttı.. Hükümete yakın medyanın bu el değiştirmenin kokusunu alamadığını da not olarak koymuş olalım..

Doğan Medya Grubu'nun satışını gizlemeyi nasıl başardılar? ile ilgili etiketler Aydın Doğan İzzet Çapa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.