Doğal yöntemlerle uçuklardan kurtulmak çok kolay! Bu yöntemlerle iltihaplı uçuklar bile yok oluyor! Nane yağı, aloe vera, vanilya özü…

Dudakların çevresinde ve üzerinde çıkan uçuklar hem fiziksel görüntüyü hem de sağlığı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle birçok kişi uçuklardan bir an evvel kurtulmanın yollarını arıyor. Doğal yöntemler sayesinde uçuklarla baş etmek kolaylaşıyor. İşte detaylar…

Uçuk, özellikle dudak çevresinde ve üzerinde çıkan yara olarak biliniyor. Uçuklar kimi zaman yüzeysel olabildiği gibi kimi zaman iltihaplı olacak şekilde çıkabiliyor. Bu nedenle uçuk tedavisinin nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Uçuk; acı, kaşıntı gibi problemlere de sebebiyet veriyor. Uçuk çıkan yere dokunmak ya da oluşan kabuklu deriyi çıkarmak, iyileşme sürecini yavaşlatıyor. Bu nedenle yaraya müdahale etmemek ve doğru tedaviyi uygulamak önemli bir hal alıyor.

Uçuk için hekimler tarafından çeşitli ilaçlar öneriliyor. Kullanılan ilaçlar genellikle krem şeklinde oluyor. Bunun yanı sıra doğal karışımlarla da uçuğun etkilerini geçirmek mümkün oluyor.

UÇUK İÇİN DOĞAL TEDAVİ

Doğal yöntemlerle uçuklardan kurtulmak çok kolay! Bu yöntemlerle iltihaplı uçuklar bile yok oluyor! Nane yağı, aloe vera, vanilya özü…

Uçuğu doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyenler için pek çok yöntem bulunuyor. 1 çay kaşığı aloe vera kremi, en çok kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra ekinezya bitkisi de uçuk tedavisinde işe yarıyor. Nane yağını günde bir defa uçuğun üzerine sürmek de bu noktada fayda sağlıyor.

Vanilya özünü pamuklu çubuk yardımıyla günde 3-4 defa dudaklara sürmek de uçuğun iyileşme sürecini hızlandırıyor. Elma sirkesi, mikrop kırıcı özelliği sayesinde uçuğun iyileşmesine yardımcı oluyor.

Kaşıntıyı gidermek için mısır nişastasını suyla karıştırarak macun şeklinde uçuğa sürmek fayda sağlıyor. Bu yöntemler tedaviye destek amaçlı uygulanıyor. En doğru tedavi için hekim tavsiyelerini uygulamak gerekiyor.

UÇUK NE ZAMAN GEÇER?

Uçuk genellikle kısa süre içerisinde iyileşiyor. Uzun süre geçmeyen ve hızlı şekilde yayılan uçuklarda hekime danışmak gerekiyor. Uçuk bazen bulaşıcı da olabiliyor. Özellikle bebekler ve çocukları dudağınızda uçuk varken öpmemek gerekiyor.

Uçuk için verilen kremlerin hekimin tavsiye ettiği süre boyunca kullanılması gerekiyor. Uçuğun yol açtığı ağrıyı geçirmek için buz uygulaması yapmak fayda sağlıyor. 

Doğal yöntemlerle uçuklardan kurtulmak çok kolay! Bu yöntemlerle iltihaplı uçuklar bile yok oluyor! Nane yağı, aloe vera, vanilya özü… ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.