Diyarbakır Cezaevi boşaltılıyor mu, ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte adı uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, Diyarbakır Cezaevi boşaltılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hangi demokraside seçilmiş milletvekilleri örgüt militanlarına hesap verir" diyerek HDP’ye sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da açılış töreninde yaptığı konuşmasında "Sizlere müjde vermek istiyorum" diyerek Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıp kültür merkezi yapacaklarını söyledi.

Erdoğan "Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan "KCK, PKK, PYD, HDP'siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin iliğini sömüren bu çete, son bin yıldır bu bölgenin, bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Hangi demokraside, devletin yatırım, hizmet için gönderdiği ödenekler yollara mayın döşemek için kullanılır? Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz. Hukuk ve ekonomi reformlarımızla, hak ve özgürlük açılımlarımızla, aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz." sözlerini sarf etti.

Diyarbakır Cezaevi boşaltılıyor mu, ne zaman? ile ilgili etiketler Erdoğan diyarbakır cezaevi
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.