Didem Nişancı kim? Kaç yaşında? Nerelidir?

Didem Nişancı kim, kaç yaşında merak ediliyor. ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı’nın özel kalem müdürü olacak olan Didem Nişancı kimdir, kaç yaşında sizler için derledik.

Didem Nişancı kim, kaç yaşında ABD özel kalem müdürlüğüne atanacak olan Didem Nişancı’nın hayatı merak adiliyor. ABD’de kısa süre sonra görevine başlayacak olan ilk kadın Hazine Bakanı Janet Yellen’in özel kalem müdürü olacak olan Didem Nişancı gündem oldu.

Didem Nişancı kimdir? Kaç yaşında?

Didem Nişancı 9 Mart 1973 yılında doğmuştur. 1991’den 1995’e kadar ABD'de Ekonomi alanında eğitim almıştır.

Didem Nişancı kim? Kaç yaşında? Nerelidir?

Didem Nişancı daha önceden de özel kalem müdürlüğü yapmıştır. Eski ABD başkanı Barack Obama zamanında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) özel kalem müdürlüğü yaptı. Ardından 2018 yılında Bloomberg'te çalışmaya başlamadan önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştır.

Didem Nişancı ABD Senatosunun bankacılık komitesinde de görev almıştır. Nişancı, 1998’den 2001 yılına kadar özel kalem müdürlüğünden öncede Hazine Bakanlığında çalışmıştı.

Joe Biden’ın geçen yıl kasım ayında ABD Başkanlığına seçilmesi ardından eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Hazine Bakanı adayı olacağını duyurmuştu. Janet Yellen'in ise özel kalem müdürü olarak Didem Nişancı ile çalışacağı duyuruldu.

Didem Nişancı kim? Kaç yaşında? Nerelidir?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen kimdir?

Tam adı Janet Louise Yellen olan Amerikalı finansçı 15. Federal Rezerv Sistemi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Janet Yellen 13 Ağustos 1946 yılında ABD’de dünyaya gelmiştir. Yellen daha öncelerinde 2010-2014 yılları arasında bu kurumda Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Joe Biden’ın seçilmesi durumunda Hazine Bakanı olarak görevlendirileceği duyurulan Janet Yellen özel kalem müdürü olarak Didem Nişancı ile çalışacaktır.

Didem Nişancı kim? Kaç yaşında? Nerelidir? ile ilgili etiketler Didem Nişancı kimdir kaç yaşında nerelidir ABD özel kalem müdürü Hazine Bakanı