DGS tercihleri ne zaman? 2022 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen DGS'de tercih süreci başladı. Peki; DGS tercihleri ne zaman? 2022 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

DGS tercihleri ile ilgili açıklama yapıldı ve tercih kılavuzu yayımlandı. Dikey Geçiş Sınavı 2022 yılında 3 Temmuz’da düzenlendi. DGS tercihleri 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri  arasında gerçekleştirilecek. Peki; DGS tercihleri ne zaman? 2022 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

DGS TERCİH TARİHLERİ AÇIKLANDI

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

DGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir. 

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYIN

DGS tercihleri ne zaman? 2022 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır? ile ilgili etiketler DGS tercihleri ne zaman 2022 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı DGS tercihleri nasıl yapılır dgs dgs tercihleri
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.