DGS puan hesaplama 2021! DGS puan hesaplama sistemi nasıl çalışır?

DGS'ye girecek öğrenciler için geri sayım sürüyor. Bu hafta sonu yapılacak DGS 2021 sınavında öğrenciler ter dökecek. Sınavın yapılmasının ardından ise puan hesaplama telaşı yaşanacak. Peki DGS puan hesaplama 2021 nedir? Dikey Geçiş Sınavı 2021 puan hesaplama nasıl çalışır?

4 yıllık bir lisans programına devam etmek isteyen meslek lisesi ya da açıköğretim ön lisans öğrencilerinin girdiği Dİkey Geçiş Sınavı (DGS) 2021 hafta sonu gerçekleştirilecek. Temmuz ayının ikinci haftasında yapılan DGS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı puanları sınava giren öğrencinin aldığı sayısal ve sözel puanların belli katsayılarla çarpılması ve ön lisans da elde edilen akademik puanların çıkan sonuca eklenmesiyle hesplanır.

DGS SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte 120 soru yer alacak. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak.

DGS GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜM PUAN HESAPLAMA SİSTEMLERİ

Dikey Geçiş Sınavı ile dört yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşmek isteyen öğrencilerin doğru tercihleri yapması gerekir. Buna göre de puan hesaplamaları yapılır. Dikey Geçiş Sınavı bölümlerinde sözel netleri ile sayısal netleri toplanır. Aynı zamanda ağırlıklı önlisans başarı puanı çarpılır. Bu hesaplama DGS Sözel bölümler için geçerlidir.

DGS puan hesaplama 2021! DGS sınav tarihi! - Haberler

DGS Sayısal: 105.536 + (Sözel Net x 0.336) + (Sayısal Net x 1.575) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

DGS Es: 96.642 + (Sözel Net x 1.009) + (Sayısal Net x 0.945) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

DGS 2021 okul puanı ekleniyor mu?

Adayların sözle ve sayısal puanlarının ve ön lisans eğitiminde aldıkları akademik not ortalamasının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak elde edilecektir

DGS puan hesaplama 2021! DGS puan hesaplama sistemi nasıl çalışır? ile ilgili etiketler ÖSYM dgs 2021 puan hesaplama dgs puan hesaplama dgs 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.