Devlet Bahçeli'den çok net 50+1 mesajı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında siyasetteki 50+1 tartışması ile ilgili çok net mesaj verdi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir; işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

'Yurt içinde ve yurt dışından bugünkü toplantımızı takip eden vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi bu vesile ile selamlıyorum. Anadolu coğrafyasında bin yıldır varoluş sebebimiz isabetli duruş ve dokunuştur. Milli Birlikte azim ve dirayettir. Tarih boyunca Anadolu medeniyetler ve milletler mücadelesinin mücadele sahasıdır. Coğrafyanın kader olduğu iddia edilir.

Türk tarihinin özeti Fırat’ın Batısı Fırat’ın doğusu ile dengelenir. Karabağ’dan Kudüs’e Kabil’den Keşmir’e her menfi hadisenin gelip dayanacağı yer biliniz ki Türkiye’dir.

'FİLİSTİN’İN HUZURU TÜRKİYE’NİN HUZURUDUR'

Bu beni alakadar etmez dediğimiz gün bu millete ihanet etmiş oluruz. MHP bu milletin sevdalı yüreği olmaya yeminlidir. Filistin’in huzuru Türkiye’nin huzurudur. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarıdır.

'ATEŞKES İÇİN DAHA KAÇ ÇOCUĞUN ÖLMESİ LAZIM'

Dün sancağımız olan Gazze'nin bugün felaketine sırt dönmemiz, suskun kalmamız milli ve manevi emanetlerimize saygısızlık olacaktır. Gazze'yi Kudüs'ten Kudüs'ü İstanbul'dan ayırmak boşuna kürek çekmektir. Filistinli masumların gözyaşları telafi edilmelidir. Haksızlık karşısında suskun kalmak, dilsiz şeytanlıktır. Zulme sessizlik de aynı şekilde zulümdür. Gazze'de saatte 6 çocuk ö lüyor.İsrail'e para, silah desteği verenler bebek cinayetlerinden sorumludur. '

ALMANYA BAŞBAKANINA TEPKİ

İsrail ile Filistin arasında ateşkesin olması için daha kaç çocuğun ölmesi lazım?İnsana dair ne varsa bombalanıyorken, Almanya Başbakanı'nın çıkıp 'İsrail nefsi müdafaa yapıyor" demesi hukuki midir?

Zafer her zaman inananların hanesine yazılacaktır. Berlin'de geçtiğimiz cuma akşamı düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanımızın çekinmeden haykırdığı gerçekler Türk milletinin bazı Arap ülkelerinin sessiz kaldığı doğruları haykırmasıdır. İsrail'e destek veren ülkeler katliam tablosundan sorumludur. Almanya da bu kategoridedir. Bizim geçmişimizin hiçbir sayfasında toplama kamplarının lekesi yoktur. Almanya Başbakanı yanlış taraftadır. Kaldı ki bunların kendilerine bile hayırları yoktur.'

EUROFIGHTER SATIŞI

Türkiye'ye yeni nesil savaş uçağı satmak için ayak sürmeleri, bahane üretmeleri kendi bilecekleri iş. Elbette dünyanın sonu değil. İnşallah milli muharip uçağımız KAAN havalanacak, zora girmemizi bekleyen odakları da teker teker çatlatacak.

SİYASETTE 50+1 TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin istikbal haysiyetidir. Elbette aksayan, tekleyen yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Her yönetim sisteminin bir özü, hukuki meşruiyetini sağlayan demokratik bir özelliği vardır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefi ile milletimizin huzuruna çıkan zillet ittifakı amaçladığı ruhsatı alamamıştır. Milli irade Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni teyit etmiştir. İster iyileştirilsin isterse de güçlendirilsin, parlamenter sistem ihya edilseydi dejenere olması, devlet yönetimini krize sokması mukadder bir hayat gerçeği haline gelirdi. Hamdolsun aziz milletimiz kötürüm siyasetin ayak oyunları ile yönetilemeyen Türkiye'ye müsaade etmemiştir. 

"BİZİM YÜZDE 50+1 İÇİN GÖRÜŞÜMÜZ DEĞİŞMEMİŞTİR"

Sayın Cumhurbaşkanımız sistemin ana omurgası 50+1 oy hesabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde seçim de seri olur demiştir. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında anlamlıdır fakat bu konuda bizim sözlerimiz yaptığımız açıklamalar, görüşler de bellidir ve değişmemiştir. 7 Haziran 2018'de yaptığım konuşmada, 'Çok partili siyaset hayatımızda bu haliyle 16 Nisan oylaması bir milat, demokratik misak olmuştur. Yeni sistemde kutuplaşma en aza çekilmiştir. Barajın yüzde 50+1'e çıktığı göz önüne alındığında, partilerin ahlaki ittifaktan başka seçeneği kalmamıştır' demiştim.

"MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI, MUHTAR SEÇMİYORUZ"

Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM'den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz. Cumhur İttifakı olarak konuşarak, ortak yolun, makul çözümün anlayış ve uzlaşmayla yapılacağı inancına da sahibiz.

"SİYASİ HAYATIMIZ BOYUNCA HİÇ KİMSENİN SIRTINA BİNMEDİK"

Cumhurbaşkanımızın açıklamasını çarpıtıp Cumhur İttifakı etrafında dolaşanları da adam yerine bile koymayız. Bazı zeka özürlülerin, Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak mı diye yazı kaleme almaları, AK Parti ve MHP arasında sorundan bahsetmeleri alçak bir teşebbüstür. Allah'a çok çükür siyasi hayatımız boyunca, burayı dikkatle dinleyin, kendi aranızda tartışırken de cevap verin, hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. 

Devlet Bahçeli'den çok net 50+1 mesajı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir! ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli MHP
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.