Derbide gülen taraf Fenerbahçe Beko... Sarı-Lacivertliler Galatasaray NEF'i 76-86 mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftası Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sahne oldu... Sarı-Lacivertliler bir ara 12 sayı öne geçse de son çeyrekte Galatasaray öne geçti. Ancak son bölümde Nando De Colo sahneye çıktı ve maçı Fenerbahçe Beko'ya kazandırdı. Derbi öncesi Galatasaray NEF 7 galibiyetle 4. sırada, Fenerbahçe Beko ise tek mağlubiyetle lider durumdaydı...

ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Galatasaray Nef ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Sinan Erdem'de 15 bin Galatasaray tarafarı önünde oynanan derbiyi Sarı-Lacivertliler Fransız yıldızı Nando De Colo'nun son çeyrekteki etkili hücum performansıyla kazanmayı başardı: 76-86

Bir ara 12 sayı geriye düşen ve son çeyrekte öne geçmeyi de başaran Sarı-Kırmızılılar sonunu getiremedi.

İlk yarıyı 35-42 önde tamamlayan Sasha Obradovic'in takımında kaptan Melih Mahmutoğlu 20 sayıyla oynadı.

Derbide gülen taraf Fenerbahçe Beko... Sarı-Lacivertliler Galatasaray NEF'i 76-86 mağlup etti

Derbide gülen taraf Fenerbahçe Beko... Sarı-Lacivertliler Galatasaray NEF'i 76-86 mağlup etti - Resim : 2

Ligde 11 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe Beko, haftaya 23 puanla lider girdi, lider bitirdi.

Lig maçlarının 7'sini kazanan ve 5'ini kaybeden Galatasaray Nef ise 19 puanda...

Son maçlarına Avrupa kupalarında çıkan 2 takım, sahadan galip ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip, THY Euroleague'in 14. haftasında Rusya ekibi Zenit'i deplasmanda 86-80 mağlup etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nun 5. haftasında Yunanistan temsilcisi PAOK mateco'yu ağırlayan sarı-kırmızılı takım ise rakibine 87-75 üstünlük kurdu ve lider olarak son 16 turuna yükselmeyi garantiledi.

 

TARAFTAR ORGANİZASYONU VAR

Galatasaray taraftarları bu maça büyük ilgi gösteriyor. Sarı-Kırmızılı taraftar grupları maç öncesi sosyal medyada #17BinAslanSinanErdeme etiketiyle maça çağrı yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından Galatasaray taraftarları derbiye akın ediyor.

Fenerbahçe Beko’da son durum

Sarı-Lacivertliler, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki son maçında 5 Aralık Pazar günü HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni konuk etti. Fenerbahçe Beko, rakibini 100-51 ile geçerek 11. maçında 10. galibiyetini elde etti ve liderliğini sürdürdü. Takımımızda en etkili isim, 21 sayı ve 11 ribaund ile oynayan Ahmet Düverioğlu oldu.

Fenerbahçe Beko’da Danilo Barthel ve Marial Shayok’un sakatlıkları bulunuyor.

Galatasaray Nef’te son durum

Ekrem Memnun tarafından çalıştırılan Galatasaray Nef, ING Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı 11 maçta yedi galibiyet aldı.

Son lig karşılaşmasında 3 Aralık Cuma günü konuk olduğu Pınar Karşıyaka’ya 73-67 mağlup oldu. Galatasaray Nef’te bu karşılaşmanın en etkili isimleri 21 sayıyla Kerry Blackshear ve 12 sayıyla DeVaughn Akoon-Purcell oldu.

Sarı-kırmızılılar, bu sezon Fiba Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Ekrem Memnun’un öğrencileri, E Grubu’nda yer aldığı bu organizasyonda beş maça çıktı ve aldığı dört galibiyetle bir üst turu bitime bir hafta kala garantiledi. 

Derbide gülen taraf Fenerbahçe Beko... Sarı-Lacivertliler Galatasaray NEF'i 76-86 mağlup etti ile ilgili etiketler Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko Galatasaray NEF Nando De Colo Melih Mahmutoğlu DeVaughn Akoon-Purcell
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.