Daha fazla engelleyemediler! Virüs bir ülkeye daha sıçradı...

Tüm dünyanın savaştığı koronavirüsün ülkelerine girmesini uzun süre engelleyen Yemen'de ilk vakanın görüldüğü açıklandı. Ülkenin sağlık bakanı bir açıklama yaparak, virüsün yayılmaması için tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, Arap Baharı'ndan sonra çatışmanın, krizin, savaşın ve kaosun bitmek bilmediği Yemen'e de sıçradı.

BAKANLIK, DSÖ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYOR

Yemen Sağlık Bakanı Ahmed el-Ansi, yaptığı yazılı açıklamada, Yemenli bir gencin virüse yakaladığını belirterek, bunun ülkede saptanan ilk vaka olduğunu belirtti. Virüsün bölgedeki yayılmasına değinen Ansi, şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi civar ülkelerde görüldükten sonra Yemen'de dahil bölgeyi tamamıyla tehdit eden virüse karşı koronavirüsle Mücadele Operasyon Dairesi kuruldu. Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ile koordinasyon halinde virüsle mücadele etmeye çalışıyor."

Daha fazla engelleyemediler! Virüs bir ülkeye daha sıçradı...

YAYILMASINI ÖNLEMEYE ÇALIŞACAKLAR

Ülke çapında tüm hastanelere virüse karşı gerekli uyarıların iletildiğini belirten Ansi, virüsün yayılmasını önlemek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Daha fazla engelleyemediler! Virüs bir ülkeye daha sıçradı... ile ilgili etiketler Yemen Koronavirüs Korona Çin Sağlık Bakanı DSÖ kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.