Cyber Monday ne zaman başlıyor?

Dijital dünyada dev indirim yolda, 27 Kasım'a hazırlıklı olmakta fayda var. Dünyada Black Friday çılgınlığı yerini Cyber Monday'e (Siber Pazartesi) bırakıyor. Black Friday'in yorgunluğunu üzerimizden atamadan Cyber Monday'e giriyoruz. 2016 yılında Adobe Digital'ın açıkladığı verilere göre Cyber Monday yeni bir rekora imza atarak Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 3,45 milyar dolarlık satışa ulaştı, bu Amerika tarihinde tek günde gerçekleşen en yüksek dijital satış rakamı. Peki, Cyber Monday nedir? İndirimleri ne kadardır? Cyber Monday ne zaman son bulacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Dünyada Black Friday çılgınlığı yerini Cyber Monday'e (Siber Pazartesi) bırakıyor. Black Friday'in yorgunluğunu üzerimizden atamadan Cyber Monday'e giriyoruz. ABD’de mağazaların büyük indirimler yaptığı "Black Friday" (Kara Cuma), alışveriş çılgınlığı Kasım ayının dördüncü perşembesinde kutlanan Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma günü start aldı. Online alışveriş sitelerinin de büyük indirimlere ev sahipliği yaptığı Kara Cuma yenini 'Cyber Monday'e (Siber Pazartesi) bıraktı. Peki, Cyber Monday nedir? Ne zaman? İndirimleri ne kadardır? Cyber Monday ne zaman son bulacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

siber_pazartesi1

CYBER MONDAY NEDİR?

Olay aslında tam olarak şu, Black Friday her şeyin başlangıcı olan gün, Şükran Günü alışverişlerinin başlama vuruşu ve o gün her şey indirime giriyor. Cyber Monday ise onu takip eden ve dijital dünyada büyük indirimlerin gerçekleştiği Şükran Günü alışveriş döneminin en kapsamlı ikinci indirim günü. "Siber Pazartesi" tabiri ilk kez 28 Kasım 2005 yılında kullanılmış, yani 12 yıldır devam eden bir gelenekten bahsediyoruz. Bu yılsa 27 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek Cyber Monday ile dijital dünyayı dev bir indirim furyası bekliyor.
2016 yılında Adobe Digital'ın açıkladığı verilere göre Cyber Monday yeni bir rekora imza atarak Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 3,45 milyar dolarlık satışa ulaştı, bu Amerika tarihinde tek günde gerçekleşen en yüksek dijital satış rakamı.

siber_pazartesi3

CYBER MONDAY NE ZAMAN?

Cyber Monday her yıl olduğu gibi Black Friday'i takip eden pazartesi gerçekleşecek. Yani bu yıl 27 Kasım Pazartesi gününe denk geliyor. O gün geldiğinde sınırlı sayıda gerçekleşecek indirimleri yakalamak için elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

CYBER MONDAY'DE HANGİ MARKALAR İNDİRİME GİRİYOR?

Cyber Monday'de gözler doğal olarak online alışverişin lideri konumundaki Amazon ve eBay gibilerle dijital dünyanın devi olan Apple ve Microsoft gibi markalara çevriliyor. Hem Amazon hem de Apple şimdiden kimi indirim rakamlarını açıkladılar.

Apple 13.3" MacBook Air (2017) eBay üzerinden 744,99 dolardan satışa sunulacak, bu da 255 dolarlık bir indirim demek oluyor. iPad Pro ise yine eBay üzerinden 749,99 dolara satılacak ki bu da 110 dolarlık bir indirime karşılık geliyor. Apple'ın son cihazlarından iPhone 8 ise, çok değil 25 dolarlık bir indirimle 674 dolardan satılacak.
Amazon'da ise birçok üründe indirim var. Örneğin birçok Kindle ürünü 30 dolar indirimle satışa sunulacak. Tekstil ürünlerinde ise %60'lara varan indirim söz konusu. PlayStation 4 (1TB) ise StarWars Battlefront II ve 2 DualShock Controller ile birlikte 355 dolara alıcı bulacak.

Tüyo: Türkiye'den verilecek siparişlerde gümrük problemini en aza indirmek isteyenlerin Amazon'un Almanya web sitesinden alışveriş yapmaları fayda sağlayabilir.

GÖZLER YERLİ ALIŞVERİŞ SİTELERİNDE

Henüz indirim rakamları net olarak açıklanmasa da GittiGidiyor, HepsiBurada, n11, Trendyol, Markafoni gibi birçok alışveriş sitesinin de o gün indirime gitmesi bekleniyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hacker'lardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.

Kullandığınız Safari, Crome ya da Explorer'ın son sürümlerden biri olduğundan emin olun.

Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.

Kredi kartınızdan harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.

En son güncellemelerden birine sahip olan bir anti virüs programı kullanın.

Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)

Sadece App Store ya da Google Play'den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.

Hacker'ların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi123456 oldu. Bu hacker'ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

1

BLACK FRIDAY NEDİR?

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir alışveriş ve indirim günüdür. ABD'de Şükran Günü'nden sonraki ilk Cuma günü Kara Cuma olarak adlandırılmaktadır. 1952 yılından bu yana, Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak ABD'de kabul edilmektedir.

Black Friday günü, resmi bir tatil değildir ancak Kaliforniya ve bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına "Şükran Günü'nden sonra" adında bir tatil verilmektedir. 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışverişin yapıldığı gün olan Black Friday günü, markaların stokları tükenmeye yaklaşır.
Black Friday gününde 2000'li yıllara kadar sabah 06:00'da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başladı. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

2

BLACK FRİDAY İNDİRİMLERİ NE KADARDI?

İlk olarak ABD'de gün yüzüne çıkan bu olgu, zaman geçtikçe Avrupa'ya da yayıldı. Black Friday, Türkiye'de 24 Kasım 2017 Cuma günü müşterilere yüksek indirimler sunacak. Black Friday adı verilen bu özel günlerde mağazalar çok erken saatte açılır, büyük çaplı indirimler yapılır. Bu alışveriş eksenindeki güne Black Friday denmesinin nedeni ise insanların alışveriş için geniş zaman harcamaları sonucu şehirlerdeki trafiğin şişmesi, taşan kuyruklar ve büyük kalabalıklardır.

Alışveriş tutkunlarının heyecanla beklediği Kara Cuma indirimleri için gün sayılıyor. Kara Cuma indirimleri, dünya genelinde uygulanmaktadır ve binlerce marka, binlerce ürününde indirime giderek bu özel günde müşterilerini sevindirmektedir.

İndirimleri büyük heyecanla bekleyen ve bu özel günde birçok ürünü düşük fiyattan satın almak için gün sayan vatandaşlar, uygulanacak olan Black Friday (Kara Cuma) indiriminin başlayacağı tarihi bekliyor.

Bu yıl Black Friday indirimleri 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. ABD'de ortaya çıkan bu özel günde, dünya genelinde markalar binlerce ürününe indirim uygulamaktadır.

iPhone X'ler 6099 TL'den başlayan fiyatlarla bugün satılmaya başladı ve Black Friday indirimi söz konusu değil.

Cyber Monday ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler cyber monday nedir ne zaman indirimleri ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.