Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması! "Temmuz ayının başlarında bitecek"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonların merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada asgari ücrete yönelik "Temmuz ayının başlarında bitecek ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin son derece önemli açıklamalarda bulunurken milyonların merakla beklediği asgari ücret, memur ve emekli zammına da değindi. Yılmaz yaptığı açıklamada asgari ücrete yönelik "Temmuz ayının başlarında bitecek ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, milyonların beklediği asgari ücret zammı için de dikkat çeken mesajlar verdi.

"ENFLASYONA EZDİRMEMEYE DÖNÜK BİR YAKLAŞIM SERGİLEYECEĞİZ"

Temmuz ayındaki en önemli gündemin asgari ücret zammı olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, "Asgari ücret görüşmeleri başlamış durumda. Normalde yılda 1 yapılırdı. İşveren işçi ve kamu tarafında müzakereler şu anda yapılıyor. Temmuz ayı içinde bitecek ve enflasyona ezdirmemeye dönük bir yaklaşım sergileyeceğiz. Memur maaşlarında ve emeklilerle ilgili çalışmalarla ortaya çıkacak değişiklikler var. Şu anda çalışılıyor." dedi.

ASGARİ ÜCRETTE DOLAR HESAPLAMASI

Asgari ücretin dolar ile hesaplanmasına ilişkin de konuşan Yılmaz, "Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek. İşverenlerin de kaygılarını dikkate almalıyız" İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücretin Kurban Bayramı öncesinde açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili soruya Yılmaz şöyle yanıt verdi:

Zannetmiyorum, bu bir süreç alacaktır. Temenni ederiz ki orta noktada buluşsunlar. Biz düzenleme talebimizi Meclise arz edeceğiz. Gerisi Meclisin takvimi. Öncelikli olarak ele alınacağını temenni ediyorum. Her dönem değişik konularda farklı düzenlemeler yapılıyor. Bir anda bunları sonlandırmak mümkün değil. Herkesin kazanımları var. Gönül ister ki herkes tek bir mevzuata tabi olsun. Önümüzdeki döneme ilişkin olabildiğince mevzuatı sadeleştirmekten yanayız.

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME

Emekli maaşlarıyla ilgili hazırlanan düzenlemeye de değinen Cevdet Yılmaz şunları kaydetti:

"Çalışma bakanlığımız çalışıyor. Kademeli bir yaklaşım içinde bakılacaktır. Maaşı 7 bin 500 olanlar artıştan yararlanamadı. Arkadaşlarımız çalışıyorlar."

Biz işverene asgari ücret ver demiyoruz en az bunu ver demiyoruz. İşverenlerin de kendi dengeleri var saygı duyuyoruz. Gönül ister ki daha fazla versinler. Önümüzdeki süreçlerde işletmelerimiz inşallah daha fazla büyür ve çalışanlarımızı faydalandırırlar diye temenni ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması! "Temmuz ayının başlarında bitecek" ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.