Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı: O taşınmazlardan 3 ay boyunca kira alınmayacak!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelmiş olan deprem felaketinin ardından deprem bölgeleri için OHAL ilan edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o bölgelere yönelik yeni bir karar almış olduğu öğrenildi. Resmi Gazete’nin yeni sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanmış olan yeni kararın taşınmaz kiralarını ilgilendirdiği belirtilerek detayları paylaşıldı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilimizin Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde yaklaşık olarak 9 saatlik ara ile meydana gelmiş olan yıkıcı depremler, on binlerce vatandaşımızın canına milyonlarcasının ise evsiz kalmasına sebep oldu. Yaşanan yıkıcı depremlerin kuvvetli etkileri sebebi ile 11 il için harekete geçilirken söz konusu iller için de OHAL kararı alındı.

Deprem felaketinin ardından alınmış olan OHAL kararının 9 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceği duyurulurken OHAL süresini kapsayan yeni bir kararın yürürlüğe girmiş olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayımlanan yeni kararın taşınmaz kiralarını kapsadığı belirtilirken ilgili karara ilişkin ayrıntılar da kamuoyu ile paylaşıldı.

KİRA TALEBİNDEN VAZGEÇİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı: O taşınmazlardan 3 ay boyunca kira alınmayacak!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve hem etkileri hem de kapsam alanları sebebi ile “asrın felaketi” olarak nitelendirilen yıkıcı depremler, 11 ilde can ve mal kayıplarının kayda geçmesine yol açtı. Felaketin hemen ardından ilgili iller için OHAL kararı alınırken Resmi Gazete’nin yeni sayısında deprem bölgelerini ilgilendiren yeni bir karara işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre OHAL ilan edilmiş olan illerde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait olan taşınmazlar için Şubat- Mart- Nisan dönemi için kira taleplerinden vazgeçildi.

KARARIN DETAYLARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanmış olan yeni karara göre ilgili üç aya ilişkin yapılmış olan kira ödemeleri, kira sözleşmesinin tamamlanması veya devam etmesi durumuna bağlı olarak iade veyahut da mahsup işlemlerine tabi tutulacak. Söz konusu vakıfların kiracılar kararnamenin yürürlüğe girmiş olduğu tarih itibari ile 1 aylık süre içerisinde kira sözleşmelerini kendi istekleri doğrultusunda sonlandırmaları durumunda, talep tarihinden itibaren bir ay içerisinde tahliye edilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı: O taşınmazlardan 3 ay boyunca kira alınmayacak! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.