Cumhurbaşkanı konuştu, dolar çakıldı! Tarihi gecede bankalarda ne kadar dolar bozduruldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL mevduat sistemi haberinin ardından vatandaşlar doları bozdurmak için bankaların uygulamalarını kilitledi. Tarihi gecede bankalarda ne kadar dolar bozdurulduğu merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi tedbirlerini açıklamasının ardından dolar 18 TL'den 13 TL'nin altına kadar rekor düşüş yaşadı. Duyurulan kur korumalı TL mevduat sistemi haberiyle vatandaşlar ellerindeki doları bozdurmak için sabaha kadar bankaların uygulamalarına akın etti. Peki tarihi gecede bankalarda ne kadar dolar bozduruldu?

ZİRAAT BANKASI'NDA 1 MİLYAR DOLAR

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 1-2 saat içerisinde sadece Ziraat Bankası'nda 1 milyar doların Türk Lirası'na çevrildiğini açıkladı.

İŞ BANKASI'NDA 1,75 MİLYAR DOLAR

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ise, 21 Aralık Pazartesi akşamından bu sabaha kadar 1,75 milyar dolarlık dövizin bozdurulduğunu belirterek, "Dün akşamdan sabah 10'a kadar 1,75 milyar dolarlık döviz bozuldu. İhtiyaç sahiplerinin almasıyla kur 13'te dengelendi. Sağlıklı bir durum. Yıl sonuna kadar bu dengede gider ve kura bakmayız diye umut ediyorum." dedi.

1 GECEDE EN AZ 2,75 MİLYAR DOLAR

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre Türkiye'de bir gecede 2,75 milyar dolar Türk Lirası'na çevrildi. Diğer bankalarda ve döviz bürolarında bodurulan dolar miktarı ise henüz açıklanmadı.

Cumhurbaşkanı konuştu, dolar çakıldı! Tarihi gecede bankalarda ne kadar dolar bozduruldu? ile ilgili etiketler Dolar Banka dolar bozdurma kur korumalı tl mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.