Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde: Döner sermayeden alınan ek ödemede artış yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde sağlık çalışanları için peş peşe 5 müjde sıraladı. "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve yaralamayı katalog suçlar listesine alıyoruz" diyen Erdoğan "Sağlık çalışanlarının ek ödeme paketi merkezi yönetim bütçesine alınacak, ödeme tek bordroyla yapılacak" ifadelerini kullandı. İşte sağlık alanında yapılan yeni düzenlemeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı programında önemli açıklamalarda bulundu. 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET KATALOG SUÇLAR LİSTESİNE ALINACAK"

"İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor." diyen Cumhurbakanı Erdoğan peş peşe 5 müjde duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde: Döner sermayeden alınan ek ödemede artış yapılacak!

"DÖNER SERMAYEDEN ALINAN EN ÖDEMEDE ARTIŞ YAPILACAK"

"Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir." diyerek sağlık çalışanlarına müjde veren Erdoğan, " Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmemiz, emeklilerine de yansıyacak." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde: Döner sermayeden alınan ek ödemede artış yapılacak! - Resim : 2

AİLE HEKİMLERİNE ZAM MÜJDESİ

Erdoğan ayrıca aile hekimlerine de maaş zammı müjdesi verdi. Zam yapılmayacağı iddia edilen aike hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları...

Salgın döneminde gece gündüz gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Yerli aşımız TURKOVAC'ın geliştirilmesi başta olmak üzere uluslararası başarılara imza atan hekimlerimizi tebrik ediyorum.

Ülkemizi küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz.

Bizim medeniyetimiz ve kültürümüzde hekimlik mesleği hikmet dediğimiz en üst bilginin seviyesinde değerlendiriliyor.

Hekimlik mesleği ve ilmini ifade eden tıp kelimesinin okullarımızda yaşıyor olması da ayrıca önemlidir.

Sizler herhangi bir uğraşın değil, insanoğlunun sahip olduğu bilginin en üst seviyesinde görülen bir ulvi bir mesleğin temsilcilerisiniz.

Salgın döneminde faaliyete geçirdiğimiz hastanelere isimlerini verdiğimiz hekimlerimimiz ortak özellikleri ile ön plana çıkmıştır. Bu ülkenin hekimlere hem ihtiyacı vardır hem de vefa borcu vardır. Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum.

Ben bu vesile ile ebediyete uğurladığımız tüm hekimlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun.

Türkiye'nin potansiyeli hekim gücü yetiştirmeye yettiği gibi, küresel bir sağlık merkezi olma yolunda da ilerlemektedir.

Her alanda olduğu gibi sağlıkta da hala sıkıntılarımız vardır, eksiklerimiz vardır. Bir süredir kesintisiz uğradığımız saldırılar, ister istemez önceliklerimizi değiştirdi. Çıtayı yükseltecek çalışmalarımızı ihmal etmiyoruz.

Hekimlerimizin çalışma ortamlarını geliştirerek, yardımcı personel sayısını artırarak hep şartları iyileştirmeye çalıştık.

Neredeyse her üç kamu çalışanından biri sağlık alanında çalışıyor. Biz ülkemizin büyük fedakarlıklarla ve sabırla yetiştirdiği her bir hekimden istifade edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.

 İkinci müjdemiz; Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları tıbbi işlemler için ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun izni dahilinde olacaktır. Hükmedilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek.

Üçüncü müjdem; maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir.

Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmemiz, emeklilerine de yansıyacak.

Beşinci müjdemiz; Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına 5 müjde: Döner sermayeden alınan ek ödemede artış yapılacak! ile ilgili etiketler Erdoğan Mart doktor hemşire tıp bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.