Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz indirimi, Resmi Gazete’de! İndirim miktarı ne kadar olacak?

Karadeniz gazının bulunmasıyla beraber doğal gazda indirim yapılacağı açıklanmıştı. İndirim, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu sayede indirim yapılacağı kesinleşti. İşte detaylar…

Karadeniz gazının kullanıma açılması sayesinde konutlarda kullanılan doğal gazda indirim yapılacağı daha önce kesinleşmişti. Yapılacak indirim sayesinde kabarık doğal gaz faturasından şikâyet eden hane halkları için ciddi bir rahatlama olacak.

Doğal gaz indirimine ilişkin karar Resmi Gazete’de yer aldı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar artık yürürlüğe girdi. Buna göre 24 Nisan ve 24 Mayıs arasında faturalar için herhangi bir ücret alınmayacak. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 25 metreküplük bir indirim söz konusu olacak. Bu şekilde sağlanacak indirim miktarı 1800 TL olacak.

DOĞAL GAZDAN BİR AY BOYUNCA ÜCRET ALINMAYACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detayları belli oldu. Buna göre konutlardan, ibadethanelerden ve cem evlerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacak. Bunun yanı sıra 25 metreküplük kullanımların bir yıl boyunca ücretsiz olmasına da karar verildi.

Bune göre 24 Nisan 2023 ve 31 Mayıs 2023 arası gelen ilk faturadan doğal gaz kullanım bedeli alınmayacak. Bunun yanı sıra 1 Mayıs 2024 tarihine kadar olan faturaların 25 metreküpü bedava olacak. Sistem kullanım bedellerinin karşılanmasından Enerji Bakanlığı sorumlu olacak.

HER AY 150 TL İNDİRİM YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz indirimi, Resmi Gazete’de! İndirim miktarı ne kadar olacak?

Toplam 1800 TL’lik indirim aylara bölünecek. Faturalardan her ay 150 TL indirim yapılacak. Toplam yıllık indirim miktarı ise 1800 TL olacak. Yapılacak indirimlerin faturalara nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

BOTAŞ, Mayıs ayına ilişkin tarife bilgilerini yayımlayarak yeni bir zam olmadığını duyurdu. BOTAŞ, konutlar için 1000 metreküp tüketim karşılığında 4080 TL alınacağını duyurdu. Sanayi kullanıcılarından ise kademe 1 ve 1000 metreküp için 7124 TL alınacağını belirtti.

Kademe 2 için alınacak ücret 9478 TL olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı olan tarifede ise 1000 metreküp 10 bin TL olarak açıklandı. Doğal gaz tarifelerinde bir değişiklik olmadığı sürece yapılacak indirimlerin ciddi anlamda avantaj sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz indirimi, Resmi Gazete’de! İndirim miktarı ne kadar olacak? ile ilgili etiketler doğal gaz indirim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.