Cosmos (Atom) nedir? Nasıl alınır?

Kripto para piyasasıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda en çok araştırılan konulardan biri de, en büyük kripto para birimleri arasında yer alan Cosmos (Atom)'dur. Peki, Cosmos Atom nedir? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Cosmos diğer tabiri ile ATOM, birbirinden bağımsız durumdaki blockchain sistemlerini birbirine bağlayan merkeziyeti olmayan bir ekosistemdir. Cosmos temelde, fraksiyonlara ayrılmakta olan kripto para dünyasına karşı bir duruş şeklinde ortaya çıkmış ve birbirinden farklı blockchainlerin beraber çalışabilirliğini gözler önüne sermiş durumdadır. Peki, Cosmos (Atom) nedir? Detaylar haberimizde... 

Cosmos (Atom) nedir? Nasıl alınır?

COSMOS (ATOM) NEDİR? 

Cosmos, Blockchain İletişim Protokolü (IBC) ve California çıkışlı startup Tendermint ortaklığında geliştirilmiş durumda olan ve yeni nesil internet teknolojisinin temeli olmayı amaçlayan bir varlıktır. Blok zincirleri için bağımsız nitelikteki bir ekosistem olarak da tanımlanabilmektedir. Cosmos, kripto para birimlerini bölmek yerine tamamını bir araya getirerek, birlikte çalışmasını hedef almaktadır.

COSMOS (ATOM) NASIL ALINIR?

Kripto para cosmos alım işlemlerinde doğrudan Türk Lirası kullanılarak satın alma işlemi gerçekleştirmek mümkün olmamaktadır. Bundan dolayı ilk olarak yerli bir borsaya Türk Lirası yatırması gerekmektedir. Sonrasında ise Bitcoin (BTC) satın alma işlemi gerçekleştirilmeli ve BTC’lerin çeşitli yurt dışı borsalarından birine transfer edilmesi suretiyle BTC’ler kullanılarak ATOM satın alma işlemi için kullanılmalıdır.

Türk Lirasıyla Bitcoin (BTC) satın alma işlemi için Türkiye’nin kripto para borsaları kullanılabilir. Bunun için kripto para borası sitesine giriş yapılır. Sonrasında ise bir kullanıcı hesabı oluşturulur veya varsa giriş yapılarak devam edilir.

Cosmos (Atom) nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler kosmos atom
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.