Çocuklu ailelere 1.300 TL! e-Devlet'ten başvuranlara çocuk yardımı! Doğum yardımı nasıl alınır, kaç TL? e-Devlet doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğum yapan annelere yönelik yapılan doğum yardımı başvuruları, e-Devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor. Doğum yardımı hakkı olan ailelere nakit olarak 1300 TL verilecek. Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde, bu destek PTT aracılığıyla çekilebilecek. Peki, doğum yardımı nasıl alınır, kaç TL? e-Devlet doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet doğum/çocuk yardımı 2023!

Doğum yardımı, canlı doğum gerçekleştiren ve mavi kart sahibi olan ailelere yönelik bir maddi destektir. Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olan ebeveynler, bu yardımdan faydalanma hakkına sahiptirler. Doğum yardımı için belirli şartlar bulunmaktadır. Yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğu, 15 Mayıs 2015 tarihi esas alınarak belirlenmektedir.

Çocuklu ailelere 1.300 TL! e-Devlet'ten başvuranlara çocuk yardımı! Doğum yardımı nasıl alınır, kaç TL? e-Devlet doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır?

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak,
  • Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olması,
  • 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmek,
  • Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamaz.),
  • Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması,
  • Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi.

 

1300 TL'LİK DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET DOĞUM/ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU 2023

Doğum yardımı alabilmek için başvuru yapmak isteyenlerden şu evraklar istenmektedir:

Canlı doğumdan sonra çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapılır.

Doğum yardımı dilekçesi eksiksiz olarak doldurulur ve posta yoluyla gönderilir.

Bu evrakları tamamlayan kişiler, Sosyal Hizmetler Merkezi veya e-Devlet yoluyla başvurularını gerçekleştirebilirler.

Yurt dışında yaşayanlar ise konsolosluklar aracılığıyla başvurularını tamamlayabilirler.

DOĞUM/ÇOCUK YARDIMI DİLEKÇESİNİ DOLDURMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

DOĞUM/ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

DOĞUM YARDIMI 2023 YILINDA KAÇ TL OLDU?

Doğum yardımı tutarları, çocuk sayısına göre değişmektedir. 2023 yılında doğum yardımı miktarları şu şekildedir:

Birinci çocuk için: 300 TL

İkinci çocuk için: 400 TL

Üçüncü çocuk için: 600 TL

Doğum yardımı, annenin Ziraat Bankası hesabına yatırılır. Paranın yatıp yatmadığı, "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden kontrol edilebilir.

DOĞUM YARDIMI SORGULAMA

E-devlet üzerinden yapılan doğum yardımı başvuruları, sonuçları merak edenler için sorgulanabilir. Başvurunun sonucu, e-Devlet üzerinden kolayca öğrenilebilir.

Çocuklu ailelerin doğum yardımından faydalanmak için yukarıda belirtilen şartlara uygun olarak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Doğum yardımı sayesinde aileler, doğum masraflarını daha kolay bir şekilde karşılayarak ekonomik açıdan desteklenmektedirler.

Çocuklu ailelere 1.300 TL! e-Devlet'ten başvuranlara çocuk yardımı! Doğum yardımı nasıl alınır, kaç TL? e-Devlet doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler e-Devlet PTT Çocuk Yardımı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.