Çocuğum hangi okula gidecek 2023? e-Kayıt sorgulama nasıl yapılır? MEB adrese dayalı okul kaydı sorgulama!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin e-Kayıt sonuçları erişime açıldı. Binlerce öğrenci velisi için merakla beklenen bu sonuçlar, e-Devlet Kapısı üzerinden sağlanan "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmeti ile öğrenilebilecek. Peki, e-Kayıt sorgulama nasıl yapılır? MEB adrese dayalı okul kaydı sorgulama!

Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenmek için e-Devlet sistemi üzerinden ilgili hizmeti kullanabilirler. Bu gelişme ile birlikte, velilerin binlerce öğrenci için araştırmaları hız kazandı. Eğitim-öğretim sürecinin belirlenmesi noktasında kritik bir adım olan bu kayıt sonuçları, ailelerin gelecek planlamalarını etkileyecek önemli bir unsurdur. Peki, e-Kayıt sorgulama nasıl yapılır? MEB adrese dayalı okul kaydı sorgulama!

Çocuğum hangi okula gidecek 2023? e-Kayıt sorgulama nasıl yapılır? MEB adrese dayalı okul kaydı sorgulama!

E-KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ayrıca, ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıf aday kayıtları ile okul öncesi eğitim kurumları için kayıtların 14 Ağustos 2023 tarihinde başladığını belirtmek isteriz. Bu tarihler arasında kayıt sürecini gerçekleştirecek olan aileler, çocuklarının eğitim yolculuğuna başlaması için heyecanla beklemektedir.

MEB'nin e-Kayıt sonuçlarının erişime açılması (İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) (turkiye.gov.tr)), eğitim sistemine dair önemli bir dönemeç olarak karşımıza çıkıyor. Veliler, çocuklarının geleceğini şekillendirecek bu adımda e-Devlet sistemi üzerinden kayıt sonuçlarını öğrenebilirler. 

E-KAYIT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Çocuğum hangi okula gidecek 2023? e-Kayıt sorgulama nasıl yapılır? MEB adrese dayalı okul kaydı sorgulama! ile ilgili etiketler MEB
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.