Çin'in roketi Türkiye'ye mi düşecek? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi

Çin'in uzay istasyonu çalışmaları için fırlattığı roketin 23 tonluk parçası kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya düşüyor. Büyük parçanın nereye düşeceği belirsizliğini korurken muhtemel yerler arasında Türkiye de var. Türkiye Uzay Ajansı konuyla ilgili yaptığı açıklamada Çinli yetkililer ile iletişim halinde olduklarını kaydetti.

Çin'in Long March 5B roketinin ana kademesi 4 Kasım günü TSİ ile 14:21’de dünyaya kontrolsüz şekilde giriş yapacak. Yerleşim yerlerini tehdit edebilecek roketin nereye çakılacağı ise belirsizliğini koruyor. Roketin çakılma yerinin dakikalar önce belli olacağı iddia edildi.

Yörüngeye Yeniden Giriş ve Enkaz Araştırma Merkezi tarafından izlenen roketin düşebileceği yerler arasında Türkiye de bulunuyor. Ancak konuyla ilgili henüz net bir tahmin yok.

Öte yandan uzay endüstrisi liderleri, Çin'i kontrolsüz şekilde Dünya'ya geri dönen ve insan hayatı ile mülkiyetlerini tehlikeye atan roket gövdesi nedeniyle kınadı.

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Çin'in fırlattığı roketin nereye düşeceği belirsizliğini koruyor. Roketin düşebileceği muhtemel yerler arasında Türkiye de bulunuyor. Türkiye Uzay ajansı yarın düşmesi beklenen roketle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada roketin nereye ineceği konusunda resmi duyurunun yapılmadığına dikkat çekilerek Çinli yetkililer ile iletişim halinde oldukları kaydedildi.

Türkiye Uzay Ajansı'nın yaptığı açıklama şöyle:

 Çin'in roketi Türkiye'ye mi düşecek? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi

Çin'in roketi Türkiye'ye mi düşecek? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi ile ilgili etiketler Türkiye Uzay Ajansı Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.