Çin malı maskelerde büyük şüphe! Korumuyor mu?

Hollanda yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla kullanılmak üzere Çin'den ithal ettiği 1,3 milyon maskeden 600 binini yeterli standartlara uymadığı gerekçesi ile toplatma kararı aldı. Hollanda merkezli bir kuruluş olan TNO maskelerin virüsün solunum yoluyla bulaşmasını engellemediğini tespit etti. Hastanelerin bu maskeleri kullanmak yerine daha önce kullanılan maskeleri dezenfekte edip yeniden kullandığı belirtildi.

Hollanda Kamu Yayın Kuruluşunun (NOS) internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı'nın Çin'den maske ithalatını durdurarak dağıtılan maskelerin 600 bininin toplatılmasına kararı aldığını açıkladı. 

NOS'un açıklamasında, bundan sonra ithal edilecek maskelerin ek testlere tabi tutulacağı bildirildi.

Dağıtılan maskelerin kalitesinden şüphe duyan bazı hastanelerin Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Organizasyonuna (TNO) maskeleri incelemesi için başvurduğu ve birçok hastanenin maskeleri kullanmadığı belirtilen açıklamada, "TNO, gerekli güvenlik ve sağlık standartlarını taşımayan maskelerin koronavirüsün solunum yoluyla geçmesine engel olmadığını tespit etti." denildi. 

Hatalı maskelerin kullanıp kullanılmadığı ile ilgili net bilgi olmadığı belirtilen açıklamada, bazı hastanelerin, yeterli ekipman bulunmadığı için eski maskeleri dezenfekte ederek tekrar kullandığı ifade edildi. 

Hollanda'nın aldığı bu karar, birçok ülkeye maske satmış olan Çin'den gelen ürünlerin güvenilirliğine yönelik endişe yarattı. Çin'den maske alan ülkeler arasında İtalya da bulunuyordu... 

Çin malı maskelerde büyük şüphe! Korumuyor mu? ile ilgili etiketler Çin İtalya Hollanda Koronavirüs maske çin malı toplatma kararı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.