CHP'deki ihraç kararınının arkasında HDP mi var?

24 Haziran seçimlerinin ardından suların durulmadığı CHP'de PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı.

24 Haziran sonrası suların durulmadığı CHP’de, PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı. Parti içindeki ulusalcılar, HDP ile kurulan gönül ittifakına zarar gelmemesi için Kılıçdaroğlu'nun Erol'un ihracını istediğini belirtiyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre: 24 Haziran sonrası suların durulmadığı CHP’de, PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı.

PARTİDE DEMOKRASİ İŞLEMİYOR

Partideki yönetim değişikliği taleplerine disiplin kartını açarak cevap veren Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi, “Kılıçdaroğlu, yenilgiyi hazmedemiyor. Bu yüzden doğruları söyleyenleri kapının dışına koyuyor” şeklinde yorumlanıyor. Türkiye için demokrasi isteyen Kılıçdaroğlu’nun demokrasiyi CHP içinde işletmediği vurgulanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun önceki gün yaptığı olağanüstü PM'de, kendisine karşı muhalif olan isimlerden bir tek PKK'ya karşı açıklamalar yapan Gürsel Erol'u disipline sevk etmesi partide dikkat çekti.

ULUSALCILARIN HASSASİYETİ

PKK karşıtı açıklamalar yapan Erol'un ihraç istemi, HDP'nin barajı geçmesi için destek veren CHP'nin kağıt üzerinde olmayan ama gönülden yaptıkları ittifakın yansıması olarak nitelendiriliyor. Parti içindeki ulusalcılar, HDP ile kurulan gönül ittifakına zarar gelmemesi için Kılıçdaroğlu'nun Erol'un ihracını istediğini belirtiyor.

 

CHP'deki ihraç kararınının arkasında HDP mi var? ile ilgili etiketler CHP HDP gürsel erol ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.