Cevher Cevheri neden istifa etti?

İYİ Parti'de çözülme sürüyor. Kocaeli İl Başkanı olarak atanan Haluk Ulusoy'un ardından partinin kurucuları arasında yer alan eski milletvekili Cevher Cevheri istifa etti. kulislerde Başkanlık Divanı'nda yer almaması üzerine kırgınlık yaşadığı ifade ediliyor. İYİ Parti, 11 Kasım'da genel merkezin tadilatının bitirilip yerleşmeyi düşünüyor. Bu tür sorunların genel merkeze oturduktan sonra çözüleceğine ilişkin yorumlar yapılıyor. Peki, Cevher Cevheri kimdir ve neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

Partinin Kocaeli İl Başkanı olarak atanan Haluk Ulusoy'un istifasının ardından partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan eski milletvekili Cevher Cevheri de istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre, Cevheri'nin istifasını Genel Merkez'e ilettiği belirtilirken, kulislerde Başkanlık Divanı'nda yer almaması üzerine kırgınlık yaşadığı ifade ediliyor. İYİ Parti, 11 Kasım'da genel merkezin tadilatının bitirilip yerleşmeyi düşünüyor. Bu tür sorunların genel merkeze oturduktan sonra çözüleceğine ilişkin yorumlar yapılıyor. Peki, Cevher Cevheri kimdir ve neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

cevher

İSTİFALAR ART ARDA

CNNTürk'ün haberine göre bugün önce, partinin Kocaeli İl Başkanı olarak atanan Haluk Ulusoy istifa etti. Haluk Ulusoy istifa nedenini sağlığının izin vermemesi olarak duyurdu.
Diğer istifa ise partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan eski milletvekili Cevher Cevheri'den geldi. Alınan bilgiye göre, Cevheri'nin istifasını Genel Merkez'e ilettiği belirtilirken, kulislerde Başkanlık Divanı'nda yer almaması üzerine kırgınlık yaşadığı ifade ediliyor. İYİ Parti, 11 Kasım'da genel merkezin tadilatının bitirilip yerleşmeyi düşünüyor. Bu tür sorunların genel merkeze oturduktan sonra çözüleceğine ilişkin yorumlar yapılıyor.

İYİ PARTİ'DEN ANTİSEMİTİK SÖYLEM

İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile geçen yıl yollarını ayıran Meral Akşener'in genel başkanlığında 25 Ekim'de Ankara'da kuruldu.

Parti içerisinde MHP kökenli çok sayıda siyaseti yer alırken, bu isimlerden birisi de eski MHP Milletvekili Lütfü Türkkan oldu.

Meral Akşener'in kurmay kadrosunda yer alan Türkkan, "İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi" olarak görevlendirildi.

HAKARET Mİ ETTİ?

Lütfü Türkkan'ın yeni partisindeki bu görevi ise büyük bir skandalla başladı. Kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Lütfü Türkkan Musevi vatandaşlardan büyük tepki aldı.

musevi

Sosyal medyada, "Museviler, gömülmeden önce ölen kişinin gözüne bir tutam toprak koyarlar. Anlamı; 'gözünü toprak doyursun' muş. Anladınız siz onu.." ifadelerini kullanan İYİ Parti'li Türkkan eleştiri yağmuruna tutuldu.

tivit

Lütfü Türkkan'ın bu sözlerini "antisemitik" bulan ve Yahudi düşmanlığı yaptığını öne süren vatandaşlar, bu bilginin doğru olmadığını vurguladı ve İYİ Parti yöneticisinden Musevileri konuya dahil etmeden siyaset yapmasını istedi. / SuperHaber

İşte Türkkan'a gelen eleştiri mesajlarından bazıları;

antisemti_sAylem

CEVHER CEVHERİ KİMDİR?

İbrahim Cevher Cevheri Ankara Üniversitesi. Hukuk Fakültesi mezunu.İyi derecede Fransızca biliyor. 20. Dönem Adana eski milletvekili, evli, 2 çocuk babası.

HALUK ULUSOY DA İSTİFA ETTİ

Kocaeli İl Başkanı olarak atanan Haluk Ulusoy istifa etti. Haluk Ulusoy istifa nedenini sağlığının izin vermemesi olarak duyurdu.

BAHÇELİ PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Parti İl Başkanlığı’na getirilen Haluk Ulusoy’un, göreve gelmeden önce, sosyal medya hesabından yaptığı “Devlet Bahçeli, Allah bize tez zamanda senin helvanı yemeyi nasip etsin” paylaşımı büyük tepki çekmişti. Ulusoy, Bahçeli ile ilgili sözlerine yaptığı açıklama ile

açıklık getirmiş, şunları söylemişti: “Referandumda, Sayın Bahçeli’nin bana göre MHP’nin kuruluş değerlerine, rahmetle, saygıyla andığım Alparslan Türkeş’in kurduğu partinin değerlerine aykırı hareket ettiğini ve kendisine verilen oyların karşılığını vermediğini, Ak Parti’ye yaklaşarak partisine ve seçmenine sırtını döndüğünü düşündüğüm için o akşamın kızgınlığıyla yapılmış paylaşımdır. İşin özünde, kendisi Türkiye’de belli bir seçmen kitlesine sahip olan MHP’nin genel başkanıdır. Makamını saygı ve sevgiyle hürmet ederiz. Bugün kendisinin giydiği cekettir. Kişisel olarak yaptığının hâlâ yanlış olduğunu düşünüyorum,. Bu sebeple de İYİ Parti’nin üyesi oldum. Türkiye’de iyi şeyler yapmak için göreve talip oldum. Görevlendirildim, iyi insanların aldığı oyu, söz verdiği şekilde kullanacağı, seçmenine yanlış yapmayacağı iyi bir hareketin içindeyiz. Herkesi de iyi şeyler yapmak için İYİ Parti’ye bekliyoruz.”

Cevher Cevheri neden istifa etti? ile ilgili etiketler İYİ Parti cevher cevheri kimdir neden istifa etti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.