Cevdet Türkyolu Kimdir? Cevdet Türkyolu Fethullah Gülen'in Neyi Oluyor?

FETÖ terör örügütü lideri Fethullah Gülen'in öldüğü iddiaları üzerine Cevdet Türkyolu ismi gündeme geldi. Örgütün ABD'de bulunan yayıncısının Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre Fethullah Gülen öldü ve yerine varis olarak Cevdet Türkyolu'nu gösterdi. Peki Cevdet Türkyolu kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Cevdet Türkyolu kimdir, kaç yaşında; Cevdet Türkyolu Fethullah Gülen'in neyi oluyor soruları son dakika gelen ölüm haberiyle merak edilen sorular oldu. Habere göre ABD'de bulunan FETÖ Terör örgütü lideri Fethullah Gülen öldü ve varisi olarak Cevdet Türkyolu gösterildi. Taziye formatındaki tweet'ler kısa sürede kaldırıldı.

"TÜRKYOLU'NU DESTEKLEYENLER YAYDI"

Öte yandan, Gülen’in öldüğüne dair haberi örgüt içerisinde Cevdet Türkyolu’nu destekleyenlerin yaydığı görüldü. Bu durum, paylaşımların örgütün kendi içindeki bir kavgası olabileceği değerlendirmelerine neden oldu.

Cevdet Türkyolu Kimdir? Cevdet Türkyolu Fethullah Gülen'in Neyi Oluyor?

CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR?

1974'te İzmir Bozyaka'daki öğrenci yurdunda FETÖ elebaşı Gülen ile tanışan Cevdet Türkyolu, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra örgütün çekirdek kadrosunda yer aldı. O günden sonra Gülen'in yanından ayrılmayan ve özel işleriyle ilgilenen Türkyolu, FETÖ elebaşının kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebruke ile evlendi. Türkyolu, Gülen'in Türkiye'de yaşadığı dönemde İstanbul Altunizade'deki Fem Dershanesinin 5. katındaki örgütün yönetim merkezinde, elebaşının özel kalemi olarak görev yaptı.

O dönem FETÖ, emniyet, TSK ve yargıdaki mensuplarından sorumlu yöneticilerden oluşan "Hususiler" olarak adlandırılan özel bir yapılanmaya gitti. Bu yapılanmanın başına da Türkyolu getirildi. "Hususiler"in faaliyetleri, Türkyolu tarafından koordine ediliyor, daha sonra Gülen'in onayına sunuluyordu.

Cevdet Türkyolu İçişleri Bakanlığı tarafından 10 milyon TL ödülle kırmızı kategoride terörden arananlar listesinde bulunuyor.

Cevdet Türkyolu Kimdir? Cevdet Türkyolu Fethullah Gülen'in Neyi Oluyor? ile ilgili etiketler FETÖ cevdet türkyolu kimdir cevdet türkyolu kaç yaşında fethullah gülen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.