Çetin Körükçü kimdir, nereli, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti?

Türk sanat müziği camiasının sevilen isimlerinden biri olan Çetin Körükçü, 75 yaşında aramızdan ayrıldı. Vefat haberi şarkıcı Umut Akyürek tarafından duyuruldu. Müzisyenin ölümü, sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Bu üzücü haberin ardından Çetin Körükçü'nün kim olduğu merak ediliyor. Peki, Çetin Körükçü kimdir, nereli, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti? İşte, Çetin Körükçü hakkında merak edilen detaylar...

Türk sanat müziği camiasının sevilen isimlerinden biri olarak bilinen Çetin Körükçü, 75 yaşında hayata veda etti. Üzücü haberi şarkıcı Umut Akyürek duyurdu ve müzisyenin ölümü, hayranları arasında derin bir üzüntü yarattı. Bu acı kaybın ardından, Çetin Körükçü'nün kimliği hakkında daha fazla bilgi edinilmek isteniyor. Peki, Çetin Körükçü kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Çetin Körükçü kimdir, nereli, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti?

ÇETİN KÖRÜKÇÜ KİMDİR?

Çetin Körükçü, 11 Kasım 1948 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. İlkokulu Gaziantep'te tamamladıktan sonra orta öğrenimine İstanbul Vefa Lisesi'nde devam etti. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne giren Körükçü, bu süreçte müzikle ilgilenmeye başladı.

Müzisyenlik kariyerine 1969 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Emin Ongan ile başlayan Körükçü, daha sonra Nazmi Atlığ'dan özel ders aldı. İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği'nde Dr. Teoman Önaldı ile çalışmalarına devam eden sanatçı, 1974 yılında koronun yönetimini üstlendi. Bu dönemde TRT İstanbul Radyosu'nda birçok program ve konser düzenleyen Körükçü, toplamda 23 adet 45 devirli plak ve bir LP çıkardı.

Çetin Körükçü, 1976 yılında Türk Müziği tarihinde ilk devletçe kurulan koroya, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na katıldı. 26 yıl boyunca solist ve korist olarak bu koroda görev yaptı.

Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın ilk mezunlarından biri olan Körükçü, 1980 yılında mezun olduktan sonra aynı konservatuara öğretim görevlisi olarak atandı. 1989 yılında yardımcı doçent unvanını alan sanatçı, 1996 yılında Üniversal Şirketi'nde "Bir Şarkıdır Yaşamak" adlı bir CD serisi hazırladı.

Çetin Körükçü, 1998 yılında "Türk Sanat Müziği" adlı genel kültür kitabını yayınladı. Ayrıca, 2000-2002 yılları arasında Flash TV'de "Bir Şarkıdır Yaşamak" adlı bir Türk Müziği programını Nesrin Körükçü ile birlikte sundu.

Sanatçının müzik kariyerine ek olarak, Haliç Üniversitesi Konservatuarı müdürlüğü ve İleri Türk Müziği Konservatuarı Korosu'nun şefliği gibi önemli görevlerde de bulundu. 16 Nisan 2002'de emekliye ayrılan Çetin Körükçü, halen Okan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve Türk Konservatuarı Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Çetin Körükçü kimdir, nereli, kaç yaşında, neden hayatını kaybetti? ile ilgili etiketler sanat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.