Celal Adan kimdir? Celal Adan kaç yaşında, nereli, hayatı, kariyeri…

Celal Adan kimdir? Türk siyasetçi ve orman yüksek mühendisi olan Celal Adan kaç yaşında, nereli? İşte TBMM Başkan Vekili Celal Adan hakkında her şey…

Celal Adan kimdir? Son günlerde siyasette en çok konuşulan isimlerden olan Adan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden mezundur. Celal Adan 12 Eylül öncesi MHP'de parti müfettişi ve eğitimci olarak faaliyetlerini yürütmekteydi. 21. dönem Doğru Yol Partisi ve 24, 25, 26, 27 ve 28 dönem MHP’den İstanbul milletvekilliği görevi yaptı. Türkiye İtalya parlamentoları arası dostluk grubu üyeliğinde bulunmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından meclis başkan vekili olarak seçildi.

CELAL ADAN ÖZEL YAŞAMI

Celal Adan kimdir? Celal Adan kaç yaşında, nereli merak ediliyor. 10 eylül 1951 Ağrı Tutak doğumlu olan siyasetçinin annesinin adı Fatma babasının adı Temur'dur. İlk ve ortaöğretimini Tutak'ta tamamlayan siyasetçi liseyi ise Erzurum Yatılı Lisesi’nde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni bitirmiş ve orman yüksek mühendisi olarak faaliyet yürütmüştür. 21. dönem İstanbul milletvekili seçilen Adan 2 dönem plan ve bütçe komisyonu üyeliği yapmıştır. Meclis başkan vekili olarak şu anda görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Celal Adan pek çok siyasi tartışma da konuşulan isimler arasında yer almaya devam ediyor.

Celal Adan kimdir? Celal Adan kaç yaşında, nereli, hayatı, kariyeri… ile ilgili etiketler TBMM Meclis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.