Çay üreticileri derin bir nefes aldı: Erdoğan müjdeyi verdi, 2022 yaş çay ücretleri belli oldu

Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yaş çay ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, çayın kilogramının 7 liradan fabrikaya verilebileceğini müjdeledi. Bu karar sonrasında çay üreticileri derin bir nefes aldı.

Dünya'da 5'inci Türkiye'de ise 2'nci, denize dolgu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle açıldı.

Karadeniz bölgesinde, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından 2'nci denize doldu yapılarak inşa edilen havalimanının açılışına, Rizeli vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

ÇAY MÜJDESİ GELDİ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rizeli hemşerilerine bir de müjdesi vardı.

Çay alım fiyatları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz, Trabzondan bu tarafa olan bölgenin en önemli gelir kaynağı çay üretimidir. Bugün burada 2022 yılının yaş çay alım fiyatlarının müjdesini de sizinle paylaşmak istiyorum.

FABRİKAYA KİLOSU 7 TL'DEN VERİLECEK

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı 3.87 liraydı. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz. Çayda kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek."

ÇAY ÜRETİCİLERİ MEMNUN

Açıklanan yaş çay taban fiyatı alandakilerin yoğun alkışını alırken, açılışa katılan Rizeli çay üreticileri açıklanan fiyatın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Muammer Mete isimli Rizeli çay üreticisi, "Herkes memnun sadece ben değil. Açıklanan rakam güzel, çay fiyatı da desteklemesi de güzel. Bu pahalılığın bu kalabalığın hakkını Reis verdi" dedi.

 

 

 

 

Bir müjde de İkizdere ve Çamlıhemşinli üreticilere. Günde 100'er ton kapasiteye sahip, 5 bin üzerinde üreticiye hizmet verecek fabrikaların inşaatları şu anda projeleri ile birlikte başladı. Bu fabrikalarımız inşallah, önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile diğer kurumlarımıza Arhavi OSB'nin kamulaştırılması çalışmasının süratle tamamlanması talimatını verdim.

 

Çay üreticileri derin bir nefes aldı: Erdoğan müjdeyi verdi, 2022 yaş çay ücretleri belli oldu ile ilgili etiketler yaş çay
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.