Çavuşoğlu'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi! "İsrail ile angajman Filistin davası pahasına olamaz"

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip Müslümanları darp ettiği görüntülere bir tepki de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Siyasiler İsrail'i kınarken, Çavuşoğlu, "İsrail ile angajmanımız kesinlikle Filistin davası pahasına olamaz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin, dün geceden itibaren Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve Filistinli sivillerin gözaltına alınmasını lanetledi.

"İSRAİL'LE ANGAJMAN FİLİSTİN DAVASI PAHASINA OLAMAZ"

NATO Karargahı'nda Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğşu da "Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da böyle provokasyonların olmaması konusunda kendilerini uyarmıştık. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail bu tür saldırılarla iyice haddini aştı. İsrail ile angajmanımız kesinlikle Filistin davası pahasına olamaz. Biz ilkelerimizden hiçbir şekilde taviz veremeyiz" dedi.

 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

İSRAİL POLİSİNİN MESCİD-İ AKSA BASKINI

Cumhurbaşkanımız Herzog ile ne zaman görüşse bu konuyu aktarıyorlar. İsrail'in bu saldırıları hemen sonlandırması lazım. Irkçı, aşırı partiler var koalisyonlarında. Mescid-i Aksa'da buna benzer provokasyonlar olmuştu. Filistin-İsrail konusunda gerginliğin artmasına neden oldu. İsrail'in bu adımını kabul etmek mümkün değil, umarım tekrarlanmaz. Bu saldırılar haddini aşmıştır. Bakanlığımız da bu sabah bir açıklama yaptı. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim İsrail ile anlaşmamız Filistin davası pahasına olamaz. İlkelerimizden taviz veremeyiz.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Finlandiya 3'lü muhtıradan sonra adımlar atmıştır. Finlandiya'nın NATO protokolünü onaylaması, Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını desteklemesinin göstergesidir.  Finlandiya'nın üyeliğini memnuniyetle karşıladığımızı vurgularken İsveç'in de daha fazla adım atması gerektiğini vurguladık. İsveç'in somut adımlar atması gerekiyor. Teröristlerin iadesiyle ilgili somut adımları görmek istiyoruz. 

 

Çavuşoğlu'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi! "İsrail ile angajman Filistin davası pahasına olamaz" ile ilgili etiketler İsrail Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.