Bursalı öğrencilere 500 lira karşılıksız bedava burs imkanı! İşte Bursa BB bursu başvuru şartları!

Üniversite öğrencilerine 500 lira değerinde karşılıksız burs veriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kooperatif aracılığı ile üniversite öğrencileri 500 liralık karşılıksız burs imkanına kavuşuyor. İşte Bursa BB karşılıksız burs başvuru şartları…

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi, üniversite öğrencileri için burs müracaatlarının başladığını resmen duyurdu. Ön lisans ve lisans programlarında eğitim alan üniversite öğrencilerinin yaralanabileceği 500 liralık karşılıksız burstan, olağan eğitim müddetini dolduran ve mezun olmayan öğrenciler yararlanamayacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı burs müracaatları internet üzerinden alınırken adayların rastgele bir kuruma şahsen müracaat etmelerinin gerekmediği vurgulandı. Yapılacak kıymetlendirme sonrası burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık 500 liralık karşılıksız burs verileceği öğrenildi.

Bursalı öğrencilere 500 lira karşılıksız bedava burs imkanı! İşte Bursa BB bursu başvuru şartları!

4 Ay Boyunca 500 Lira Değerinde Karşılıksız Burs İmkanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarına katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Bursalı öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunacak. Sadece kendisi veya velisi Bursa’da ikamet eden öğrenciler bu burstan yararlanabilecek. Müracaatta bulunabilmek için öğrenci ya da velinin ikametgah adresinin son 6 ayda Bursa’da olması gerekmekte.

Olağan kurallar dışında burs almaya hak kazanan öğrencilere toplamda 8 ay boyunca ödeme yapılacakken bu uygulama devrin ikinci yarısına yetiştiği için öğrenciler bu yıl Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak 4 aylık süreçte bu imkandan yararlanabilecek. Önümüzdeki periyottan itibaren ise burs ödemeleri 8 ay boyunca gerçekleştirilecek.

Karşılıksız Burs Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi burs müracaatları internet üzerinden gerçekleştirilecek. Müracaat süreçleri başlamadan önce öğrencilerin müracaat kaidelerini ve gerekli evraklarını dikkatle incelemeleri üzerinde vurgu yapıldı. Müracaat süreçleri burskoop.com adresi üzerinden alınacak.

Adaylar T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cep telefonu ve e-posta bilgileri ile sisteme kayıt yaparak, karşılıksız burs için müracaatta bulunabilecek.

Bursalı öğrencilere 500 lira karşılıksız bedava burs imkanı! İşte Bursa BB bursu başvuru şartları! - Resim : 2

Karşılıksız Burs İçin Başvuru Şartları

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
• Öğrencinin kendisinin yahut ailesinin/anne-baba vefat durumunda velisinin Bursa’da ikamet etmesi,
• Türkiye Cumhuriyeti sonları içinde yer alan üniversitelerde, örgün lisans ya da ön lisans öğrencisi olmak,
• Bulunulan periyot prestiji ile en az, 100 üzerinden 50 ya da 4 üzerinden 2 genel not ortalamasına sahip olmak,
• Özel ya da resmi bir kurumda, çıkar getiren rastgele bir işte çalışmamak,
• Maddi imkanları tahsilini sürdürebilmesi için yetersiz ve bu nedenle dayanağa gereksinim duyuyor olmak,
• 25 yaşını aşmamış olmak.

Bursalı öğrencilere 500 lira karşılıksız bedava burs imkanı! İşte Bursa BB bursu başvuru şartları! ile ilgili etiketler Bursa Öğrenci burs Karşılıksız Burs bursa büyükşehir belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.