Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 42. kuyuda Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için göreve başladı

Koca Yusuf TP1500" Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için göreve başladı. İşte detaylar...

5 bin metre sondaj kapasitesine sahip olan Koca Yusuf, Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı.

Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 42. kuyuda Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için göreve başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Yerlileştirme hedefimiz doğrultusunda geliştirilen sondaj kulesi ‘Koca Yusuf TP1500’ Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı.” dedi.

Bakan Bayraktar konuya ilişkin önceki açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

Gabar, çok şükür bugün petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz orada Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah (Gabar) üretimde bir rekor kıracağız. Bunu da inşallah oradan bütün milletimizle paylaşmış oluruz. Dolayısıyla Türkiye her alanda bu yeniliklerle yoluna kararlılıkla devam ediyor.

Koca Yusuf TP1500 Gabar'da 42. kuyuda Türkiye'nin en kaliteli petrolünü çıkarmak için göreve başladı ile ilgili etiketler ekonomi Petrol Şırnak Gabar Dağı