Bugün Aşure günü mü? Aşure günü orucu ne zaman tutulur?

Hicri takvime göre 10. Muharrem’de idrak edilen Aşure günü geldi çattı. Kazanların her daim mutluluktan kaynadığı, yakınlara ve komşuların sevindirildiği Aşure günü orucu ne zaman tutulur? Bugün Aşure günü mü? İşte detaylar…

2020 Aşure günü ne zaman? Aşure günü orucu ne zaman tutulur? soruları vatandaşların ilgi odağı haline geldi. 20 Ağustos tarihinde başlayan Hicri yılbaşı ile beraber Muharrem ayının da içerisine girmiş olduk.

10. Muharrem de kazanların kaynadığı ve dağıtıldığı Aşure gününde oruç tutmanın önemi de bir kat daha artmıştır.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Her yıl bir gelenek halini alan Aşure, bu yılda Muharrem ayında evlerde tencerelerin kaynamasına sebebiyet verecek. Muharrem ayının 10. Gününde idrak edilen Aşure günü, bugün 29 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor.

AŞURE GÜNÜ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Muharrem ayı orucu için Aşure günü ile birlikte bir gün öncesi ve sonrası olmak üzere tutulur. Bu yıl Muharrem ayının 10. Günü olan Aşure günü için 28-29 ya da 29-30 tarihlerinde oruç tutulabilecektir.

Bugün Aşure günü mü? Aşure günü orucu ne zaman tutulur? ile ilgili etiketler aşure günü 2020 Aşure günü Aşure günü orucu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.