Bu telefonlar için yolun sonu göründü! Android 14 güncellemesi sadece bu cihazlar alacak Android 14 hangi özelliklerle gelecek?

Teknoloji dünyası, Google'ın yeni Pixel akıllı telefonlarını ve merakla beklenen Android 14 işletim sistemini tanıtacağı San Francisco'daki yaklaşan Google I/O 2023 etkinliğinin heyecanıyla çalkalanıyor. Şimdi size çıkış tarihi ve uyumlu telefonlar da dahil olmak üzere Android 14 hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri vereceğiz.

Google yeni işletim sistemini 10 Mayıs'ta I/O 2023 etkinliğinde tanıtacak olsa da hemen piyasaya sürülmeyecek. Android 14, haziran ayı sonuna kadar test edilmeye devam edecek ve temmuz ayı itibariyle kullanıma hazır hale gelecek. Bu sürenin ardından üreticiler kendi modellerine dağıtmaya başlayacak. Bu da kullanıcıların Android 14'ü 2023'ün ikinci yarısında cihazlarında görmeyi bekleyebilecekleri anlamına geliyor.

ANDROİD 14'ÜN YENİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Android 14'ün kullanıcıların seveceği birçok heyecan verici özellikle birlikte gelmesi bekleniyor. En çok beklenen özelliklerden biri, galerinize erişmek isteyen uygulamalara kısmi erişim verme yeteneğidir. Bu özellik kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak.

Bir diğer heyecan verici özellik ise kullanıcıların özel şekil ve desenlerle kendi duvar kâğıtlarını oluşturabilecekleri Emoji Lab uygulaması. Duvar kâğıtlarıyla uyumlu yeni temalar ve duvar kâğıtlarını kullanmadan önce ön izleme olanağı da bekleniyor.

Android 14 ayrıca kullanıcıların haftanın ilk gününü, hangi takvimi kullanacaklarını ve sıcaklık birimlerini ayarlamalarına olanak tanıyacak. Ayrıca, kullanıcılar telefonlarının LED ışığının rengini değiştirebilecek ve belge ve görüntü paylaşımı için yeni seçeneklerden yararlanabilecekler.

HANGİ TELEFONLAR ANDROİD 14 ALACAK?

Bu telefonlar için yolun sonu göründü! Android 14 güncellemesi sadece bu cihazlar alacak Android 14 hangi özelliklerle gelecek?

Genellikle son birkaç yılda piyasaya sürülen amiral gemisi modeller yeni Android sürümlerini alırken, daha eski ve orta segment modeller belirsizliğini koruyor. Aşağıda Google, Samsung ve Xiaomi'nin Android 14 alacak telefonlarının bir listesi yer alıyor:

Google

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 5

Google Pixel 5a

Google Pixel 6

Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 6a

Google Pixel 7

Google Pixel 7 Pro

Samsung

Samsung Galaxy A04s

Samsung Galaxy A13 5G

Samsung Galaxy A23 4G/5G

Samsung Galaxy A32 4G/5G

Samsung Galaxy A33

Samsung Galaxy A42 5G

Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A52 5G

Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21+

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23+

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy XCover 5

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 4

Xiaomi

Poco F4 GT

Poco M4 5G

Poco M5

Poco X4

Xiaomi 12

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi 12S

Xiaomi 12S Pro

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12T

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 13

Xiaomi 13 Pro

Xiaomi Redmi 10 5G

Xiaomi Redmi 11 Prime 5G

Xiaomi Redmi Note 12

Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Bu telefonlar için yolun sonu göründü! Android 14 güncellemesi sadece bu cihazlar alacak Android 14 hangi özelliklerle gelecek? ile ilgili etiketler Android telefon
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.